Fr.v. ”Slavik” hälsas välkommen av Tommy Månsson.

Sölvesborg
BK Revansch förstärker ledarstaben med ukrainaren Vyacheslav ”Slavik” Krivonos. Med 147 matcher i bagaget, en högst rutinerad mellanviktare och 40 år i boxningens tjänst, har han nu klivit in bland repen i den svenska klubblokalen.
”Slavik” kom till Sverige billedes strax efter krigsutbrottet i Ukraina och möttes av svenska volontärer, vilka hjälpte till att ordna bostaden i Valje. Som ung grabb prövade ”Slavik” på olika idrotter typ fotboll, fri idrott, skytte och boxning. Valet blev boxning som kändes helt rätt, med sina utmaningar, såväl taktiska som fysiska. Efter förlust i första matchen bytte ”Slavik” tränare till en med mer offensiv inställning. Något som under karriären utmynnat i respektingivande 147 matcher, varav 110 segrar, i mellanviktsklassen. Som lite kuriosa kan nämnas att vår svenske världsmästare i tungvikt, Ingmar ”Ingo” Johansson, gick 75 amatörmatcher. ”Slavik” har 10 mästerskapstitlar i regionmästerskap som med svenska mått kan jämföras med Sydsvenska Mästerskapen. Efter karriären har ”Slavik” tagit sig an tränarrollen.
Vad är det som tilltalar dig med boxningen? – Att det är en individuell sport med en personlig utmaning. Det taktiska spelet att utmanövrera en motståndare med sin boxning är också en del av tjusningen. Att bygga upp en fysik och kondition som håller i alla tre ronder är ännu en del av utmaningen med boxningen.
Vad var din styrka som boxare? – Jag hade blicken och förmågan att ”glida” undan motståndarnas slag för att därefter kontraslå med vänstern. Men högern ”talade” också effektivt i motståndarnas blottor. Lägg därtill min fina kondition tack vare all s.k. ”roadwork”.
Har du hunnit få någon uppfattning om svensk boxning? – Det jag sett så här långt är att boxarna är talangfulla och träningsvilliga. Det som skiljer från Ukraina är intensiteten och mängden träning som är något större där.
Har du någon dold talang? – Jag är en ”hejare” på att göra hemgjord korv!
Ditt råd till unga diplomboxare? – Träning ger färdighet, träna så mycket som möjligt. Ta del av all träningsinformation som finns på Internet.
Vad gäller framöver? – Min önskan är få stanna i Sverige, lära mig språket och fortsätta vara en del i BK Revansch verksamhet.

Vyacheslav ”Slavik” Krivonos.

FAKTA
Namn: Vyacheslav ”Slavik” Krivonos.
Född: 3 september 1973 i Charkov.
Bor: Valje.
Favoritmat: Grillat kött.
Lyssnar på: Klassisk musik. Bästa egenskap: Snäll.
En dag utan boxning: Matlagning.
Ukrainas vackraste plats: Parkerna i Kiew.

5 SNABBA:
Te – kaffe
Pasta – Ris
Fotboll – Ishockey
Hund – Katt
Sommar – Vinter

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelÄggen är slut – sceniskt körverk
Nästa artikelSölvesborgs GK har fått sitt ”Amen Corner”