Sam Svensson och Emma Olsson.

Sölvesborg/Köping – Årets SM i boxning, dam, herr, junior och ungdom arrangerades av Svenska Boxningsförbundet och BK Köping i Ullvihallen i Köping den 5-8 december – ännu ett gemensamt SM för alla klasserna.
Totalt 70 seniorer och 82 juniorer/ungdomar deltog. Från Bk Revansch deltog, Sam Svensson, som deltagit en gång tidigare i SM och då belönades med en silvermedalj. Med två guld och ett silver i tidigare SM gjorde nu Emma Olsson sitt fjärde SM.
Sam svensson ställdes i semifinalen mot, Fadi Ali Hussein, Djurgårdens IF som är en slagvillig motståndare med framåtanda. Sam fick jobba och gjorde det bättre och bättre allteftersom ronden fortgick. I andra ronden, började flera tunga träffar från Sam, både mot kropp och huvud, ge utslag och gjorde att Djurgårdarens tempo sjönk. Sam tog över mer och mer och i sista ronden ökade han pressen med flera klockrena träffar. Klar seger med 5-0  och en välförtjänt finalplats.
Sam mötte i finalen, Majd Alsafadi, Hammarby Boxning, som är en rutinerad motståndare med 30 matcher på meritlistan. Sam gjorde sin 21:a match och tog matchens första poäng med fina vänsterkrokar. Fortsatt offensiv som skapade utrymme för högern och rondvinst. Andra ronden gick helt i publikens smak, Majd hängde med i slagväxlingen där Sam glimrade till med effektiva överarmsslag och ett par uppercuts. En helt jämn rond hos domarna.  När matchen stod och vägde i sista ronden och båda började bli trötta, var Majd aktivare och slog lite oftare. Något som belönades av domarna med en knapp seger 3-2. Andra silvermedaljen  för Sam var ett faktum.
Emma Olsson, nu i sin 25 match i 57 kilosklassen junior, som finslipat formen inför SM med extra teknikträning.  I finalen väntade, Thelma Segerfeldt
Eskilsson, BK Viljan. En direktfinal då inga andra vågade utmana i 57-kilos-
klassen. Två meriterade boxare sökte timing i sitt agerande, Emma med sin ortodoxa stil och Thelma med gåpåaranda och krokar. Thelma startade i högt tempo med krokar. Emmas längre räckvidd kom inte till sin rätt i denna närkampsboxning. Matchen blev likartad genom de tre ronderna med undantag av några fina högerkontringar av Emma i slutet av matchen. Silvermedalj än en gång för Emma.


Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelNördarnas mecka “Freaks of Fantasy” har öppnat i Karlshamn
Nästa artikelMaleficents magiska återkomst på bioduken