lagpris
Segrande lag i 3-kampsgolfen, fr.v. Ingvar Jagestad, Niilo Penttila, Jan Eliasson och Sven-Bertil Andersson.

Sölvesborg
En gång är ingen gång, två gånger är tradition sägs det. Den andra upplagan av
Novembergolfen spelades på Taste Sportsbar den 24 november. Det tävlades i 3-kampsgolf och ”curlinggolf” om pepparkakor, öl och penningpriser. Kvällen startades upp med pizzabuffé, trevlig samvaro och taktiksnack samt insamling av medhavda priser.

Deltagarna lottades in i fyra lag inför puttning på ”curlingbanan”. Laget bestående av Owe Malmberg, Jan Eliasson och Åke Östergren fick en kalasstart, som på riktigt curlingmanér, knockade motståndarnas bollar ur boet.
I finalen bjöd Sven-Bertil Andersson, Gunnar Nilsson och Hugo Bergström på bra motstånd, särskilt i första omgången, men kunde inte rubba Owe och hans mannar, som segrade med 2-0. Belöningen förutom äran blev öl av varierande märken.

3-kampsgolfen inleddes med spel i chipping, som blev väl så spännande mellan Niilo Penttila och Owe Malmberg. De speciella lättviktsbollarna lockade fram en ny typ av bollkänsla bland deltagarna. Niilo Penttila kontrollerade den väl och grundlade segern i chipping med flertalet
träffar i den lilla mittcirkeln.

I tävlingsetappen långputten hängde Kay Persson med i ”slagväxlingen” från början och det

curlinsegrare
Segrande lag i ”curlinggolfen”, fr.v. Owe Malmberg, Åke Östergren och Jan Eliasson.

såg ut att gå hans väg, men efter 4 hål vaknade Jan Eliasson till. Han hämtade in Kays försprång och blev till slut vinnare med ett slag.

Puttandet i positionsinslaget blev ett trevligt upplägg – hålen var satta i kluriga positioner, som satte spets på tävlingen. Det blev tredelad vinst för Niilo Penttila, Jan Eliasson och Jan Persson, som alla puttade inspirerat, suveränt och behärskat. Effektivt satte de sina bollar i de poänggivande positionerna.
Niilo Penttila med suveränt hög jämnhet i alla tre grenar, tog hem totalsegern och prispotten, en guldtia från varje deltagare. Lagpriset vanns av Sven-Bertil Andersson, Jan Eliasson, Niilo Penttila och Ingvar Jagestad, som belönades med pepparkakor.

Text : Ingvar Jagestad
Foto: Kay Persson

Föregående artikelFärg i generationer – Målning som specialité
Nästa artikelJubileumslucian lussade på Drejaren