Färgboden
från vänster Sten-Inge, Christel, Henning, Johanna och David. Foto: Patrik Lundin

Sölvesborg
Redan 1947 startade Henning Nilsson sin målerifirma i Sölvesborg.

Som liten grabb hjälpte sonen Sten-Inge sin pappa med arbetet och när det var dags för Henning att bli pensionär så tog Sten-Inge och frun Christel över rörelsen. Redan 1977 bytte man namn till Sölvesborgs måleri och 1999 startade man upp Färgboden

Butiken
Den nya ljusa butiken finns på Löparvägen i Sölve. Foto: Patrik Lundin

Sten-Inge har under cirka 7 år utbildat målare på gymnasieskolan i Kristianstad så nu står Christel och sonen David med fru Johanna för rörelsens fortlevande. Nya lokaler i Sölvesborg på Löparevägen i Sölve har precis intagits och kommer att vara bas för verksamheten. I den ljusa och överskådliga butiken har man allt som du kan tänkas behöva vid renovering av hus. Golv, mattor, färg, tapeter samt allt för kompletta badrum/ våtrum. Tvåkomponentfärg, inomhusfärg samt utomhusfärger som ger bästa resultat.

– Det vi inte har i butiken det tar vi hem berättar Christel. Offentlig lokaler som kräver vissa specifika krav på produkter som golv och vägg fixar vi också.

Som utbildade målare kan personalen på Färgboden hjälpa till med restaurering av kulturminnes-märkta hus. – Det krävs speciella färger och det är ganska mycket regler som styr målningen där i de arbeten, berättar Sten-Inge.

David
David visar ett snyggt golv som just nu säljs till mycket bra pris. Foto: Patrik Lundin

I Butiken kan man bryta färger i alla kulörer. Eftersom du möter utbildad personal i butiken kan du ställa frågor och få god service. Christel nämner att det är viktigt att grunda rätt och färdigstryka som man ska för att få ett bra resultat. Man säljer för bland annat Flüggerfärg som tidigare hette HP-färg eller Henning Perssson Bollebyggd, tapeter från Boråstapeten Duro decor Maison och Fiona mfl. Golv från Kärhs, Golvabia och Rbi.

Mossa på tak har blivit en stor plåga och därför finns det nu bra produkter från Hagmans och Flügger för att ta bort mossa och mögel.

Christel berättar också att det blivit mycket populärt att måla om gamla möbler som kan passa in i dagens möblering.

-Vi hjälper gärna till med att måla om och fixa till möblerna eller tillhandahåller vi goda råd och produkterna om man vill göra det själv.

Då man nu väljer att satsa på Sölveborgsbutiken så har man flyttat Olofströmsbutiken till Sölveborg. Hit hittar ganska många Olofströmmare som efterfrågar våra produkter och fortsätter att anlita oss som målare och golvläggare.

Henning
Åldermannen Henning nu 99 år, sätter sig och poserar gärna i Johannas stol på den helt nya avdelningen. Foto: Patrik Lundin

Det känns bra att våra kunder återkommer och handlar hos oss när det finns behov.

I butiken finns även en smink-avdelning för annan typ av färg. Det är Johanna som sminkar och hjälper kunder med att fixa till sig inför festen, bröllop mm.

Text & Bilder: Patrik Lundin

Föregående artikelJuhlins Smycka & Klockmaster sponsrar under jubileumsåret
Nästa artikel”Traditionell” novembergolf på Taste Sportsbar