Johan, Hasse, Mats och Margareta hjälper dig från idé till färdigt kök.

Sölvesborg
Med en gedigen erfarenhet tycker Hasse fortfarande att arbetet är lika tillfredstäl-lande som när han startade företaget 1983.

– Det är jätteroligt med kunder som återkommer och som är inne på att byta både sitt andra och till och med sitt tredje kök med hjälp av oss, berättar Hasse.

Svarta Kök ligger i centrala Sölvesborg och lokalerna hyser både verkstad och utställningslokal där man som kund kan få idéer och inspiration till att förändra i sitt hem. Svarta Kök tillverkar köken delvis själva, framförallt de i massivt trä. De levererar helt nya kök men renoverar även upp och byter ut luckor. Man ordnar även monteringen av köket.

Specialhöjd på inredning som täcker ventilationsrör.

– Alla luckor kan fås i vilka mått som helst. Vi anlitar bara svenska leverantörer för bästa kvalité. Just att kunna leverera det som kunden förväntar sig och se hur glada och nöjda de blir när de ser det färdiga resultatet är extra kul, säger Hasse.

Från beställning till färdigt kök får kunden räkna med 3-5 veckor. Tänker man ekonomiskt och har en bra stomme räcker det att byta ut luckor, nya lådor och bänkskivor. Kostnaden för en sådan renovering blir då oftast mindre än hälften.

Resultatet blir som ett helt nytt kök eftersom gångjärnen byts ut och de nya luckorna görs något större än de gamla. Billigaste alternativet är att lackera sina befintliga luckor och med rot-avdraget är det förmånligt att både byta ut och renovera sitt kök idag.

Modernt lådsystem med självstängande lådor.

När du vill ha ett helt nytt kök med nya stommar är vi det ultimata företaget då vi inte har några begränsningar i färgval eller i storlek. – Våra kunder kommer och ber oss räkna på kök där man vill ha ett något högre skåp som ska dölja ett ventilationsrör eller lite smalare för att få plats. Vi fixar allt och de får ett sk skräddarsytt kök. På bilden ser ni kunderna Lasse och Lenas kök som är dels högre än standard och dessutom en helt egen kulör som ingen annan kunde ta fram.

Vad betalade ni extra för kulör och specialstorlek, frågade jag Lasse?
– Vi har inte betalt något mer än priset för köket och det känns mycket bra. Dessutom gick det så fort och smärtfritt att hela köpet kändes tryggt, avslutar Lasse.
Funderar du också på nytt kök eller luckbyte? Kontakta då Maggan och Hasse som kan fixa det.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelBellevuefestivalen, nyheten för i år
Nästa artikelBussutflykt till Öland