Karin W Lilja, är samtalsterapeut, författare och enhetschef som tillsammans med Malin Svensson, fd. förskollärare och idag präst, bjuder in samtal om livet över en bit mat.

Sölvesborg
Efter vårens kurs i Företagarnas lokal i Sölvesborg, bjuder Karin och Malin på nytt in till Alpha. Intresset för en grundkurs i kristen tro är överraskande stort.
”Intresset för andliga frågor växer stadigt”, berättar Malin Svensson,”så vi är glada, men inte förvånade över det intresse som finns”.
”Jag gick själv kursen för flera år sedan”, berättar Karin, ”och jag blev förälskad i konceptet. Att träffas på en plats ute i vardagen, få äta och samtala, lyssna till ett kort föredrag och ställa de där frågorna man funderat på om livet och Gud”.
Men kan alla gå?
”Självklart, alla funderar mer eller mindre på livets frågor, om meningen med livet och hur man kan finna en inre frid”.
Så här skrev några på de utvärderingar som gjorts:
”Det bästa med Alpha är kärlek och gemenskap – att få se livet med nya ögon, att det finns hopp och tro”
”Jag uppskattar Alpha för det är okej att vara som man är, man kan samtala om svåra saker och det finns gemenskap och ärlighet”.
”Att det är fantastiskt att umgås människor, med en öppen inställning till livet och tron.”
”Mycket bra upplägg. Intressanta filmer och åsikter från olika anfallsvinklar.”
”Att få dela tankar och åsikter utan att bli dömd.”
Maten för oss samman
Oavsett om det är en grupp med vänner som samlas runt ett köksbord, eller en snabb träff på stan med fika, så har mat en förmåga att föra människor samman. Det är likadant på Alpha. Malin och Karins kurs startar varje gång med en enkel måltid, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.
”Vi samarbetar med ett studieförbund, så vi bjuder faktiskt på maten”, berättar Malin.
”Kursen hålls i Företagarnas lokal i Sölvesborg. De har en fantastiskt fin lokal, ovanpå gamla pizzeria Romantica. Ett stenkast från Sölvesborgs resecentrum”.
Varje tillfälle är inriktat på olika aspekter och frågor. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor. De korta föredragen som är inspelade, är upplagda så att de engagerar och inspirerar till samtal.
”Den viktigaste delen av varje Alphakurs är troligtvis möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne, och att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp”, berättar Malin.
”Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga. Alla frågor och funderingar är tillåtna. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö”, fyller Karin i.
• Är du intresserad? Hör av dig till Malin. Ring eller skicka ett sms på telefonnr: 076-8582104 (Malin)
Om kursen:
Kursen, som är en grundkurs i kristen tro, är ca 10 veckor, en kväll i veckan. Onsdagar, kursstart sker den 6 september. Varje tillfälle börja med en bit mat, föredrag och samtal. Vi börjar 18:00 och slutar ca 20:00.
Kursen hålls i Företagarnas lokal i Sölvesborg.
Text & Foto: Katie Lorentzon

Föregående artikelFlintalyckans Blomster – Ett hållbart alternativ
Nästa artikelSommaraktiviteter med Kulturföreningen Borres Vänner