Sven-Arne Thell och Ulla Boberg vid Konst och designmarknaden.

Sölvesborg
En aktiv sommar har passerat för Kulturföreningen Borres Vänner. Sommaröppet på Borre Museum, visning vid Konst och designmarknaden under Killebom och traditionsenligt firande av Borres och föreningens födelsedag 29 juli.
Föreningens deltagande under Killebom har genom åren varit ett marknadsstånd på knallemarknaden. Nytt grepp i år var i stället föreningens medverkan vid Konst- och designmarknaden i kulturkvarteret på Lilla Skolgatan med en miniutställning av Borres teckningar som visade bredden bland hans motiv. Möjlighet gavs att inhandla vykort, boken om Borre och att bli medlem i föreningen.

Födelsdagsfirande med Borrebakelse.

Borres och föreningens födelsedag firades den 29 juli på Kopparsträdets Café. Ett 25-tal medlemmar mötte upp. För föreningens del var det 9-årsfirande och för Bror ”Borre” Carlström var det 116 år sedan han föddes. Traditionsenligt bjöds det på mumsiga Borrebakelser med ”Borres” ätliga självporträtt som en extra smakupplevelse.
Borre Museum, med temat ”Sommarmotiv”, var öppet på tisdagar under semesterperioden i samarbete med Folkuniversitetet. Detta andra år med sommaröppet ökade antalet besökare bl.a. med en toppnotering den 11:e juli med 45 besökare! En och annan återvändare berättade minnen från egna möten med ”Borre”. Dessutom anslöt några besökare som nya medlemmar i föreningen. Föreningen har idag 113 medlemmar.
Närmast i tur för föreningens aktiviteter är en utfärd i egna bilar den 12 september till Jämshögs Folkhögskola och Saljemuséet. Under Kulturkalaset håller Borre Museum öppet med temat `Polisteckningar`. I slutet av november gästas föreningen av Astrid Heinsen. Prästdotter som lämnade prästgården för att åka på semester till Tyskland och återvände först 35 år senare!
Text: Ingvar Jagestad
Foto: Gay Thelander

Föregående artikelSuccén med Alpha fortsätter!
Nästa artikelMusikföreningen Blue Note – höstens program klart