INFO-Bladet sponsrar Borres vänner. Här räcker Daniel Sverkersson över en vepa till Ingvar Jagestad. Se den tre meter långa vepan live under Borres stadsvandring! Foto: Patrik Lundin

Sölvesborg
Söndagen den 21 maj blir det åter igen stadsvandring med Kulturföreningen Borres Vänner.

Vägledande blir två lokala stadsguider Kenneth Bergdahl och Laila Klersestam, som även är styrelsemedlemmar i föreningen och stora Borre-kännare. De är båda välkända guider som medverkat i ett otal stadsvandringar under årets lopp och det här utlovas att bli en mycket intressant vandring.

Mötesplats vid silobyggnaden, Thure Carlssons väg 1 kl. 11.00.

De guidar runt i stan och besöker platser som kan härledas till platser och scener i Borres teckningar och bilder. Bland annat Pub Tjyven, Brödtjyven, hamnen, 4 årstiders park, biblioteket, kyrkan med flera som finns avtecknade i Borres samlingar.
Bland teckningarna beskrivs en brandkårsutryckning där motorsprutan tog en helt egen väg in på den anrika Gemlaboden. Där finns också tänkvärdheter om arreslokalerna och livfulla tilldragelser på stortorget.

Ingen föranmälan krävs, det är bara att ansluta vid samlingsplatsen vid innerhamnen, Thure Carlssons Väg 1 klockan 11.00.

Vandringen avslutas på Sölvesborgs Pizzeria med gemensam Pizzabuffé till en kostnad av 100:-. Vandringen är avgiftsfri.

Varmt välkomna!

Föregående artikelMats Widesjö tilldelades förtjänsttecken i guld på årskongress
Nästa artikelHittaut, enkel orientering för alla