Skånska Rundtouren börjar bli ett arrangemang med anor, denna senior-tävling  spelas i år för 16:e gången. Totalt har 87 etapper spelats på 35 olika banor i Skåne och Blekinge. I år gästspelar tävlingen  Sölvesborgs Golfklubb för tredje gången den 7 augusti.

Under årens lopp har Skånska Rundtouren gjort sig känd som en tävling med personlig och gemytlig atmosfär. Det börjar redan vid det gemensamma upptaktskaffet där deltagarna får en igenkännande positiv upplevelse. För att efter spel avslutas med god förtäring och prisutdelning.

Tävlingsformen är slagspel över sex  etapper där de fyra bästa räknas för slutresultat. Extra tävlingsinslag är det i forma av närmast flagg på något av korthålen och som lite kuriosa inslag belönas  birdie med en silverfemma från varje deltagare.

Bäst av Sölvesborgsgolfarna så här långt har Sven-Bertil Andersson börjat, som redan i premiäretappen på Tomelilla GK tog hem en andraplats efter en stark slutspurt med två birdies i rad sista nio. Kay Persson visade en gryende form när han i etapp två på Bjäre Gk avancerade i resultatlistan och tog en fjärde plats.

Som i all idrott är hemmaplan en fördel och i synnerhet i golf. Under årens lopp i Skånska Rundtouren är det många hemmaspelare som kommit långt framme i resultatlistorna.
-Hemma har vi chansen den 7 augusti, då Sölvesborgs bana med sina smala fairways och det sinnrika irländska bunkersystemet är en typisk ”hemmafavör”, säger Jan Eliasson, som spelar sin 16:e säsong på Skånska
Rundtouren.

Skånska Rundtouren återstående spelplatser är 7/8 Sölvesborgs Gk, 21/8, Eslövs Gk och 11/9 spelas finalen på Skyrups Gk med bl.a. utdelning av det ståtliga och populära vandringspriset i glas.

Föregående artikelEkonomigolv – mycket mer än bara golv
Nästa artikelÅrets Nässelfrossa – I flyktens spår