Ingvar Jagestad, Åke Östergren, Jan Eliasson, Torbjörn Nilsson, Sven-Bertil Andersson, Rolf Svensson, Tommy Berger, Hugo Bergström och Kay Persson. Foto: Jan Persson

Sölvesborg
Skånska Rundtouren är en speciell tävling – med samma koncept och mönster år efter år håller tävlingen deltagarintresset på topp. Årets upplaga är den 19:e i ordningen och under årens lopp har 103 etapper spelats på olika banor i Skåne, Blekinge och Halland.

Årets tävling inleds den 27 april med en premiärbana för touren, Bedinge Gk, som då blir den 37:e spelplatsen som besöks. Därefter spelas Lilla Vik Gk och Araslöv Norra under vårsäsongen. Höstsäsongen inleds den 3 augusti i Blekinge på Karlshamns Gk, som då besöks för fjärde gången. Den 17 augusti passeras åter Skånegränsen för besök på, Skogaby Gk, i Halland. Finalen spelas den 7 september på Araslövs Gk:s södra bana med sedvanlig prisutdelningsmiddag.

Tävlingen spelas som slaggolf över sex etapper där de fyra bästa resultaten för varje deltagare räknas till slutresultat. Poäng ges efter placering, likt den som används i fri idrott. Segraren belönas med tjusigt vandringspris i glas och de fem bäst placerade belönas med penningar. Etapp-priser utgår till placeringarna 1-3 och som extra inslag belönas närmast flagg på ett korthål med greefeebiljetter till den spelade banan. Birdie ger också klirr i kassan med en guldfemma från varje deltagare.

Titelförsvarare är Peter Larsson, Tomelilla Gk, som 2017 visade tidig vårform med flera top-3 placeringar. Tom Matsson, Skyrups Gk spelade sin 3:e säsong på Skånska Rundtoren och tog andraplatsen en poäng efter vinnaren. Bäste Sölvesborgsgolfare blev Sven-Bertil Andersson som med två starka inledningsrundor lade grunden till tredjeplatsen. Övriga Sölvesborgsgolfare på top-10 listan blev Kay Persson och Hugo Bergström.

Text: Ingvar Jagestad
Bild: Jan Persson

Föregående artikelNy Thaimassagesalong på Regeringsgatan
Nästa artikelTraditionsenlig matfest