Pon Sodarod i sin nyöppnade Thaimassagesalong.

Karlshamn
Efter att tidigare salongägaren valt att satsa på sin verksamhet i Olofström, tog Pon Sodarod över och öppnade i början av april upp New Thaimassage på Regeringsgatan 40. Skillnaden från förra ägaren så kommer New Thaimassage att ha öppet måndag-lördag.

Pon Sodarod har en mycket gedigen utbildning med massor av olika certifikat och förklarar alla fördelar med Thaimassage.

Thaimassage skiljer sig från västerländsk massage på många sätt. I thaimassagen utsätts musklerna för djupt punktvis tryck.

– Massören använder inte bara händerna utan även sina fötter, underarmar och knän för att frigöra spänningar i musklerna, säger Pon Sodarod.

Thaimassagen är mycket effektiv för att avhjälpa spänningshuvudvärk, stel nacke, stela axlar, ryggbesvär, höftproblem och ischias samt onda fötter.

Fotmassage förbättrar blodcirkulationen, och en förbättrad blodcirkulation underlättar näringsupptaget och avlägsnar slaggprodukter.

En välmående fot gör att resten av kroppen mår bättre. Pon rekommenderar att man masserar sina fötter ca 15 min varje dag. Varför inte göra det framför tv:n?

Kroppsmassagen kan utföras på en madrass på golvet. Det är bra för dem med rygg- och höftproblem. Ibland använder Pon oljor och örter från Thailand för att mjuka upp muskelspänningar. Salvorna hjälper även mot sår och brännskador. Dessa produkter går att köpa hos henne. När vi har pratat en stund så säger Pon, samtidigt som hon tar fram en tjock madrass och lägger på golvet.

– Lägg dig ner så ska jag visa och förklara. Jag la mig ner på magen. Hon började trampa mig på undersidan av mina fötter. Jag kände ömma punkter både i fötterna och i ryggen. Sen gungade hon min kropp från sida till sida samtidigt som hon masserade mina ben. Jag blev förvånad när hon frågade hur det går med mitt knä. Jag hade inte talat om för henne att jag haft knäproblem.

Pon trampade på mina vader och lår och kände mycket spänningar i vaderna som jag själv inte visste om, säkert sviter av min knäskada. Jag fick sen sitta upp så hon kunde känna igenom rygg och nacke samt tinningarna. Helt plötsligt låg jag på rygg över hennes bröstkorg. Hon hade rullat mig bakåt på ett mjukt sätt, och nu kom hon åt mina stela armar.

Avslutningsvis knäckte Pon till några kotor mellan skulderbladen. Efter 10 minuters ”prova-på-massage” kändes min kropp märkligt lätt på något vis. Förutom denna underbara massage erbjuder salongen Thai-och Fotmassage avslappnad oljemassage, fotvård och kroppstrim/massage som är en motionsform som de allra flesta kan använda sig av.

Text: INFO-Bladet
Bild: Magnus Kajrup

Föregående artikelEkonomiservice när den är individuell
Nästa artikelSölvesborgsgolfare deltar i Skånska Rundtouren