Sölvesborg
Redan 1949 startade Henning Nilsson sin målerifirma i Sölvesborg.
Som liten grabb hjälpte sonen Sten-Inge sin pappa med arbetet och när det var dags för Henning att bli pensionär så tog Sten-Inge och frun Christel över rörelsen. Redan 1977 bytte man namn till Sölvesborgs måleri och 1999 startade man upp Färgboden på Sångarevägen 2.

Efter att butiken varit belägen i stora lokaler med massor av utrymme så anpassades lager och butikslokal till ett mer bekvämt omfång.
– Vi kan nu serva kunderna med allt som har med målning och olja att göra. Butiken är fylld med färg, penslar, rullar mm. I butiken finns även golv för beställning och leverans sker vid olika tillfällen så snabb leveranstid utlovas, berättar Sten-Inge
Det är Sten-Inge, Christel och sonen David som driver företaget där David och Christel är de som tar sig an de flesta måleri och tapetseringsjobben. Sten-Inge håller ställningarna i butiken och välkomnar alla kunder.
– Självklart ger vi kunderna offerter helt utan kostnad och står till förfogande med goda råd inför nya projekt. Låt oss vara med från början så kan du få ett bra resultat utan att bli utfattig.
I Butiken kan man bryta färger i alla kulörer. Eftersom du möter utbildad personal i butiken kan du ställa frågor och få god service. Christel nämner att det är viktigt att grunda rätt och färdigstryka som man ska för att få ett bra resultat.
Vi har kvar vårt fulla sortiment av Flüggers superba färg men har också utökat med färg från Tjæralin.
Sofias änglar och Sölvesborgs måleri
För några veckor sedan deltog man i ett projekt som satt sina spår. Det var Sofias Änglar som hjälpte en familj som hade det svårt och en stor sorg. Då kan man lindra lite av oron när man hjälper till med att fräscha upp deras hem och förnya lite med färg och tapeter samt nya golv.
För Sölvesborgs Måleris del blev det mycket jobb med totalt sex rum som målades och tapetserades.
– Vi var tre på plats hela tiden och det känns gott i hjärtat när man väl ser vilken lycka familjen känner för att detta lyfts från deras axlar mitt i all bedrövelse, säger David.
Man fick många trevliga stunder från veckan men det var mycket hårt jobb som skulle göras på kort tid. I vår värld behövs tid för torkning mellan målning och spackling så tur att vi kunde vara med alla tre.
I år fyller företaget 70 år och det firar man under hela året men lagom till våren ser man till att ha bra rabatter på sina färger och var är det bättre att handla färg än där man vet att de själva arbetar med produkterna.
Christel, David och StenInge hälsar alla välkomna in till sin nygamla butik på Sångarevägen 2.
Text: Patrik Lundin
Foto: Privat

Föregående artikelI det enkla bor det vackra
Nästa artikelNäringslivsenheten i Bromölla kommun kraftsamlar