Från vänster Johan, Filip & Max Foto: Monica Oredsson

Sölvesborg
Det är många bollar i luften på Sölvesborgs Golfrestaurang. För drygt ett och ett halvt år sedan tog Sölvesborgs Golfklubb över restaurangen i samma byggnad.
Johan, Filip och Max är anställda för att driva restaurangen. Johan och Filip kommer båda från Eriksberg Vilt och Natur och arbetat som kockar där, Filip ansvarar nu för köket och jag för restaurangen berättar Johan.
Kökets filosofi är att de använder endast lokala råvaror och endast svenskt kött och råvaror som finns under säsong. Allt lagas på plats från grunden så inget halvfabrikat eller genvägar.
De bakar egna kakor till kaffet och varje morgon bakar de bröd till dagens lunch.
Under högsäsong, mars till oktober har Sölvesborgs Golf-restaurang dagens lunch sju dagar i veckan och då förvandlas också restaurangen till en sommarrestaurang med större utbud och längre öppettider. Dagen lunch erbjuder veckans fisk och veckans vegetariska samt dagens kött inkl. soppa, dagsbakat bröd och smör, salladsbuffé, dryck och kaffe med hembakad kaka.
Under lågsäsong serveras dagens lunch på vardagar. Johan berättar att det kommit hit gäster och frågat om de också får äta här fast de inte är medlemmar i golfklubben, självklart svarar han, golfrestaurangen välkomnar alla. På tapeten är nu farsdag där man erbjuds en tre rätters meny.
Man kan läsa mer om den på hemsidan, Facebook och instagram. Det går bra att boka bord redan nu.
Nu i november så abonneras hela restaurangen ut vid ett tillfälle till en 75 årsfest.
’Johan berättar att det är så kul att sätta ihop menyn med gästen och det kan vara från smörgåstårtor till 3 rätters. I samarbete med Blue Note har man jazzkvällar sista torsdagen i månaden och de är mycket pop-ulära och det är alltid fullsatt. Julborden börjar sista helgen i november och det är fredag och lördag kvällar fram till 16 december och då serveras det ett klassiskt julbord med mysig julstämning, man välkomnas med glögg och pepparkaka.
De har fått en mycket stor beställning på catering och behöver lägga ner tiden på det. Johan berättar att vi har fått tacka nej till catering tidigare på grund av att vi inte haft tid men nu kommer vi att utveckla det och kan erbjuda stora kalas, bröllop och studenter catering framöver.
Till sommaren kommer det att bli repris på uppskattade skaldjurskvällar, pizzakvällar och grillkvällar med trubadur.
Det ser vi fram emot men nu stundas det mot farsdag och alla julbord.
Sölvesborgs Golfrestaurang hälsar alla välkomna.
Text: Monica Oredsson
Foto: Sölvesborgs Golfrestaurang

Föregående artikelEn privat arbetsförmedling
Nästa artikelEn mötesplats för välmående