Olofström
En regnig och blåsig oktoberdag besökte jag Maya Kropp och Själ i Olofström.
En bekant berättade för mig hur underbart det var där på hennes yoga. Jag var någon minut sen och uppe i varv när jag steg in i lokalen men känner snabbt ett lugn i denna miljö. Vi sätter oss vid ett bord och Marie som driver Maya kropp och Själ berättar mycket lugnt och lågt på ett behagligt avkopplande sätt om olika yoga och deras inriktning.
Medicinsk och Sensing yoga innehåller mjuka långsamma rörelser och kundalini yoga är mer kraftfull energi yoga. Det är viktigt med andningsteknik berättar Marie. Man ska vara medveten om sin andning och konsten att andas rätt. Har man det stressigt så andas man omedvetet ytlig andning och uppe i bröstkorgen, det orsakar spänningar, smärta i ryggen och nacken. Andas man rätt så massera man de inre organen och lugnar nervsystemet. Människor från 20 till 80 år kommer i grupper och får lära sig att lyssna på sin kropps signaler och göra rörelser på sin egen kropps villkor utan prestation. Marie har så lugn energi i sig och hon påverkar andra till att känna sig lugna och hennes syfte är att man ska känna sig så avslappnad, då har man lättare för att ta emot behandling och vägledning.
En som har provat Sound Healing är Agnes och hon beskriver det såhär.
Detta måste alla prova och det enda som krävs är bekväma kläder och ligga avkopplad på en mjuk matta och lyssna på Klangskål och Gong. WOW vilken resa det tog med mig på. Alla har vi någongång säkert märkt hur musik kan påverka oss. Dessa toner som kom från Gong var magiska. Det var som tonerna var själens melodi och dörren till något oförklarligt öppnades. Det rörde vid ens inre. Den enda jag själv behövde göra för att få uppleva detta var att ligga på en skön matta med en mysig filt på mig och blunda och ta emot de vackra tonerna.
Jag undertecknad provade också på Sound Healing och upplevde verkligen de ljuvliga tonerna som fick kroppen att koppla av och hjärnan som var fullspäckad med information efter dagens kundbesök började befinna sig i nuet och inte skena iväg i tankar, Universums ljud kallas det. Ni som har behov att varva ner, koppla av och sköta om er samt förebygga en stressig vardag är detta ett balsam för själen. Marie planerar att åka på turné till Sölvesborg och Bromölla i december. Hennes vision är folkhälsan.
Text & Foto: Monica Oredsson

Föregående artikelSölvesborgs Golfrestaurang
Nästa artikelSölvesborgsdamernas golfavslutning