Jessika- VD hotellet Firts hotell. Alva- Arbetssökande som fick jobb på First hotell. En speedintervju med Alva som ledde till en lyckad matchning. Ett gott samarbete mellan alla tre.

Olofström
Enrival AB- är en privat arbetsförmedling (Rusta och matcha aktör) och är en kompletterande aktör till arbetsförmedlingen och som finns på Östra Storgatan 34 A i Olofström.
Jobbcoach Helena Nyman, erbjuder olika aktiviteter för dels arbetssökande (med beslut från Arbetsförmedlingen), dels med öppet hus för dem som känner att de behöver få stöd med ett CV och ett personligt brev.

Helena Nyman

Helena beskriver arbetet hos Enrival, som en samhällsnytta i samarbete med flertalet arbetsgivare. Arbetsgivare ringer och frågar om det finns någon matchning för olika anställningar vid behov, vilket också har gett flertalet ut i arbete under det senaste året.
Enrival har vid flera mätningar fått högt betyg både i resultat (antal kandidater som får jobb) och även i kundnöjdhet.
Helena avslutar att berätta om ett samtal hon fick från en deltagare/arbetssökande i fredags, som hade fått ett arbete efter att ha varit arbetssökande i 3 år. Att höra glädjen att ha fått ett arbete, kunna försörja sig med en lön, ger så mycket i detta arbete, avslutar Helena.
Text & Foto: Privat

Föregående artikelUnder Kulturkalaset visar Borre Museum: ´Polisteckningar´
Nästa artikelSölvesborgs Golfrestaurang