Nils Bondesson Band. Foto: Jan Eliasson, Jazzklubben Blue Note.

Att maten är god och salladsbordet magnifikt, till myckenhet och smak, är ett välkänt renommé för Sölvesborgs Golfkrog. Snart lika omtalat är jazzkvällarna tillsammans med Musikföreningen Blue Note, Sölvesborg.

Jazzen kom till Sverige 1920, nu knappt hundra år senare har den kommit till Sölvesborgs Golfkrog. Musikföreningen Blue Note i Sölvesborg, startade 2003 och sökte ny spelplats 2017. Skiftet till Sölvesborgs Golfkrog har slagit mycket väl ut och gästantalet har ökat succesivt med fullsatta hus på de senaste spelningarna. Musik som framförs är New Orleans musik, blues, swing och ballader. Artisterna är både nationella och internationella där det mest långväga gästspelet är Barrida Qvintett från Cuba. Säsongupplägget är tre till fyra spelningar vår respektive höst, sista torsdagen i månaden. Entréavgiften till jazzkvällarna är 50:- för medlemmar och 100:- för övriga. Medlemsavgiften i föreningen är 200:-

Vid INFO-bladets besök spelade Nils Bondesson Band. Ett Malmöbaserat band som spelar jazz och blues med inspiration från New Orleans. De spelar egna kompositioner och traditionellt kända låtar. Bl.a. hördes Careless love. Det var en kväll där jazzvänner fick ut sitt lystmäte med en personlig touch i svängigt tempo.

Har ni någon speciell jazzmeny? – Vi följer vårt populära och inarbetade upplägg från luncherna med buffé. Menyn på jazzkvällarna är anpassad till varifrån det spelande bandet kommer. Vid ett besök från Cuba var det jambalaya på menyn och vid ett amerikanskt besök bjöds det på grillade buffalo wings.

Har jazzklubben kommit för att stanna? – Ja, vi är inne på tredje året nu och hösten är bokad och klar. Lokalen bjuder välbesatt (90-100 får plats) på en skön gungande jazzatmosfär.

Hur ser programmet ut framöver? – Den 13 juni spelar Wine and Roses som också bjuder upp till dans utomhus om vädret tillåter.

Text: Ingvar Jagestad

Föregående artikelGlädjen i att återanvända
Nästa artikelFilip Jers och Gotlands Jazztrio i Jämshögs folkhögskola 11 april