Krogen såg dagens ljus den 1 november 2004 när Anders Emanuelsson lämnade professionen som lärare på restaurangskolan i Vägga. Sen dess har krogen serverat mat som har sitt ursprung i den svenska husmanskostens traditioner.

Efter senaste nyinredningen 2013 har krogen plats för 90 sittande gäster inomhus och 100 på terrassen. Totalt 7 anställda i köksregionerna och under högsäsongen ansluter extrapersonal. Klockan 08.00 öppnas lokalen och stängningstiden anpassas efter säsongen.

Dagligen färdigställer Sölvesborgs golfkrog imponerande 300 luncher under högsäsong varav 100 är catering. Dagens meny finns alltid för 95:- som har två alternativ, en kötträtt och en fiskrätt. Ett rikt salladsbord med bl.a flertalet sillinläggningar ingår. Helgmeny kostar 140:- med samma grundidé, dock i lite mer ”lyxförpackning”. Krogen har också några egna välbesökta arrangemang. Sommartid på onsdagar, bjuds det på räkfrossa och på lördagarna är det grillbuffé. På höstkanten, närmare bestämt i november, vankas gås med klassiska tillbehör.

Krogens ”paradnummer” är raggmunk med fläsk, på gränsen till världsberömt i hela Sydsverige! Ingredienserna känner alla till, hemligheten ligger i tillagningen, som fortfarande är en bevarad hemlighet efter INFO-bladets besök. Som kuriosa kan nämnas att varje tisdag går det åt mellan 60 och 80 kilo fläsk!

Sölvesborgs Golfkrog har en egen golftävling. En två-mannascramble som spelas under Sölvesborgsveckan. Den är en mycket populär tävling med över 200 deltagare. Kanske är det prisbordet som drar. Består av mat i olika former genom matkuponger och matkorgar från Gummagården.

Text & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelPrästslättskolans utställning: Barn på flykt
Nästa artikelBromölla Marknad