Ann-Charlotte Trudel och Mikael Törnberg.

Sölvesborgs Gk:s shop/studio ingår i samarbetskedjan Golf Store. Den etablerades 1973 och finns i sex länder med över 200 butiker, varav 94 i Sverige.

INFO-bladet fick en intressant pratstund med Mikael Törnberg i säsongstarten. Bland annat om de s.k. ”on course shop”, om vilka nyheter som lanseras 2019, om de 45000 peggar de säljer varje år. ”On course shop” står för närhet, kunskap, personlig service i en tilltalande golfmiljö. Pron och butikspersonal har god erfarenhet både från golf- och modebranchen. De vidareutbildas årligen vid Golfstore Academy på IHM för att ge bästa service och hjälpa kunderna med sina önskemål. Alla medlemmar i Sölvesborgs Gk finns i butikens kundregister och varje krona som spenderas kan ge rabatter upp till 7%.

Vad är shopens målsättning? – Vi fortsätter på den inslagna vägen med att skapa ett bra helhetsintryck där golfarna kan tillgodoses med allt i golfväg. Vi säljer alla kända märken av såväl klubbor, kläder och övrig utrustning. Vår golfstudio med custom fitting är också en viktig del i vårt koncept.

Vilken pryl uppskattas mest av kunderna? – Under fjolåret var det järnklubbornas år. I år talar mycket för att det blir drivern, mycket beroende av att de flesta märken, efter flera år utan nämnvärda nyheter, kommer med intressanta förändringar.

Vad säljs det mest av? – Till antalet kommer inte helt oväntat peggar med 45000 på första plats. På en andra plats kommer bollar med 10000.

Hur ser fördelningen ut mellan medlemmar och icke medlemmar ut bland kunderna? – Golfare och då menar jag medlemmar och greenfeegäster utgör naturligtvis huvuddelen av kunderna. Nytt är att icke golfare upptäckt shopens fina utbud av funktionskläder, paraplyer och kepsar.

Blir det demodagar under säsongen? – Ja, våra demodagar uppskattas och vi har redan haft besök av Cobra och Ping som var här tidigare i våras. Senare under säsongen kommer Titleist.

Sponsrar shopen någon golftävling? – Ja, vid klubbens golfvecka deltar vi med Shopens fyrmanna-scramble. Det brukar vara säsongens största tävling med ett deltagarantal på uppåt 300 startande. Ett gediget prisbord med golfprylar lockar.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelBromölla Marknad är tillbaka 28 – 29 juni
Nästa artikelLe Baloor – en resa i smakupplevelser