Initiativtagarna till Bromölla Marknad - Patrik Lundin från Easyinfo AB och Villy Nilsson från Direkten Gallerian och Direkten Olofström.

I fjol uppmanade vi alla Bromöllabor att besöka marknaden och vilket gensvar vi fick. I strålande solsken fick knallar och politiker ta emot besökare i strid ström, säger Villy Nilsson. Ni visade att det ska finnas en marknad i Bromölla och därför kommer den åter i år.

2004 var sista året som BromöllaDagarna firades och trots att man 2006 invigde torget i Bromölla med BromöllaKalaset så har inget återkommande evenemang varit på plats. Detta har det blivit ändring på nu.

Tankarna på en Marknad eller aktivitet i Bromöllas centrum väcktes redan för två år sedan och ett test gjordes kring Arenan. Vädret sopade hela det försöket i stöpet och förra året beslöt sig två entreprenörer för att ge marknaden en chans, som i år alltså återvänder, med tanke på framgången. Villy Nilsson som driver Direkten-Butik i Bromölla och Olofström med Frun Karin Nilsson, samarbetar med Patrik Lundin som driver informationsföretaget Easyinfo AB.

INFO-Bladet träffade Villy och Patrik och frågade om deras initiativ?

– Efter fjolårets lyckade marknad och tack vare att det finns ett intresse att evenemanget ska bli av hos invånarna i Bromölla kommun så kommer det att bli en marknad den 28-29 juni även i år, berättar Villy. Då vi jobbar med egna verksamheter och vet att inget gör sig själv så bestämde vi oss för att starta projektet och nu driver vi det framåt. Nu står vi inför ett faktum att Bromölla Marknad verkar få bra upp-slutning av knallar och andra aktörer.

– Vi har inte haft som plan att detta ska vara det största evenemanget i bygden men det ska finnas mycket för besökarna, säger Patrik. För mig har det alltid varit konstigt att man inte vill lägga evenemang samtidigt som andra. Det är ju faktiskt denna helgen som det kommer mest människor på besök i Bromölla, när Bromölla IF genomför sin återkommande Ifö-cup, fortsätter Patrik.

Tanken med att ha en marknad i Bromölla samtidigt som Ifö-cup har diskuterats med förespråkare för Bromölla IF och man ser nyttan av detta som ett komplement som förstärker upplevelsen av cupen i Bromölla.

Även i år vill vi uppmana alla Bromöllabor att gå ut och visa att ni vill ha ett fortsatt evenemang genom att besöka marknaden och denna dagen kanske passa på att besöka
butiker eller restauranger.

Programmet för helgen finns i denna tidningen men även på hemsidan:
www.bromollamarknad.se

Klart är att här kommer det spelas musik med olika band som From the Bottom, Dragkedjan, Kattis karaoke och Redline. Med det kommer dessutom finnas en scen på torget där bland annat Tunnbybälgarna och Sonny Boys kommer att underhålla. Givetvis tivoli och marknadsknallar därtill och har vi tur så gästas vi även av Pinnagas moppers.

Annonsörerna i detta blad stöttar Bromölla Marknad och därför önskar vi att ni gynnar de då möjlighet ges.

INFO-Bladet hälsar alla välkomna till sin plats på torget och önskar initiativtagarna till Bromölla Marknad lycka till.

Text & Bild: INFO-Bladet

Föregående artikelMusikskolans elever tar ton med trummor
Nästa artikelSölvesborgs Gk:s Golfshop med Golfstudio