Loretta, Balâzs, Orsolya och Patrik utanför det nya caféet i centrala Bromölla.

Nu finns ett nytt Café i centrala Bromölla som satsar på hemgjord glass, Langos och lemonad som ger smaker du inte visste fanns.

Loretta Meszar -Bogdan och Balâzs Meszar har sedan den 1 juni erbjudit sina produkter i deras lilla men mycket fräscha café på Folketshusgatan invid torget. Här kan du äta deras langos som är rikligt toppad med alla godsaker, dricka kaffe som gör efter tycke och smak och äta en god bakelse eller varför inte Ungersk Spettkaka, Kürtőskalács.

– När vi besökte Sverige för första gången 2010 sökte vi efter vad som saknades och sedan dess har tankarna varit på denna dröm. Loretta berättar om att i Bromölla har man sina släktingar och ett nätverk av människor som familjen och vänner. Uppväxt i ett hem där föräldrarna var i restaurangbranschen så var tankarna på mat och service inte långt borta men hon har även studerat på universitet i hemlandet och hennes man Balâzs är färdig maskiningenjör. Trots utbildningar har de ägnat de senaste åren åt att städa och putsa fönster åt ett lokalt städföretag. När det nu fanns en möjlighet att få en bra lokal som skulle bli ledig slog paret till och drömmen blev sann.

Det är många arbetstimmar som paret genomgår varje dag. Loretta som även kör ut tidningar på morgonen öppnar upp Caféet och då har Balâzs redan bakat det mesta som ska fylla hyllorna den dagen. Balâzs är en riktig expert på deg och glass så han sköter det mesta inom produktionen av Langos och bakverk samt glass.

Lorettas mamma är också behjälplig och tar även hon hand om kunder.

En del av utbudet ni finner hos Le Baloor.

Glassen Gelato som säljs är handgjord och innehåller bara färska råvaror. I jordgubbsglassen finns naturligtvis lokalt odlade jordgubbar. Italiensk glass med massor av smaker som du garanterat känner igen då du smakar och njuter.

– Vi har även glass för gluten, ägg och mjölk-allergiker, berättar Loretta.

Deras kaffe är för finsmakare en upplevelse då det görs som du önskar efter tycke och smak. Och både kaffe och te är ekologiska produkter. Butiken är kontantfri men man tar gärna swish.

Hemgjord lemonad enligt egna recept serveras till mat och fika.

Hos Le Baloor finner du Ungersk Langos, Strudel/Rétes, ungersk spettkaka/ Kürtőskalács, handgjord egen glass, kakor och tårtor, kvalitetskaffe, italiensk varm choklad, varma mackor, lemonad efter egna recept, ryska kvalitetsteer.

Trevligt ställe med goda värdar och många smakupplevelser, lycka till önskar vi på INFO-Bladet.

Text: Patrik Lundin
Foto: Patrik Lundin och Le Baloor

Föregående artikelSölvesborgs Gk:s Golfshop med Golfstudio
Nästa artikelAkvareller av Katarina Engsrö på IFÖ Industrimuseum