Sölvesborg
I slutet på mars hade Föreningen Borres Vänner sitt årsmöte. Föreningen ser tillbaka på ett framgångsrikt andra år, och blickar ivrigt framåt på årets kommande aktiviteter.

Mycket har hänt under bara ett år. I dagsläget är de 53 medlemmar. Föreningen Borres Vänner har fått ny klubblokal i Tingshuset i Sölvesborg och beviljades stöd från Balkenhausenfonden för inköp av Borremuséets tillgångar. Vid kommunens arrangemang Kulturkalaset och Berättarkraft deltog föreningen med utställningar och öppet hus.

Under våren kommer föreningen arbeta mycket med att arkivera och bevara tillgångarna från Borremuséet, och över sommaren och hösten har de många intressanta aktiviteter planerade.
Bland annat blir det öppet hus under Killebom och försäljning av vykort och Borreboken i anslutning till Borres staty. Den 29 juli ska de fira Borres födelsedag med smarriga Borre-bakelser hos Kopparsträdets Hembageri.

I september blir det medlemsmöte på brandstationen med utställning av Borres tavlor och föreningen kommer delta i Kulturkalaset i oktober med ytterligare en utställning.

Årsmötet avslutades med att ordförande Kenneth Bergdahl delade ut blommor och diplom till föreningens nya heders-medlem, Gunnar Carlström, som är brorson till Borre. Boken om Borre delades också ut till alla närvarande medlemmar och kvällen avslutades med kaffe och tillbehör.

INFO-Bladet gratulerar Gunnar Carlström till hedersmedlemskapet!

Text: Petra Horning
Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelOlofströms Kvinno- och Tjejjour stöttar kvinnor och tjejer
Nästa artikelSkånska Rundtouren ”mönstrar” 9 Sölvesborgsgolfare