Fr.v. Karl-Axel Axelsson, Bo Rehn, Kerstin Axelsson, Gerd Lindborg och Ulla Boberg.

Sölvesborg
Årets Konstexplosion, den femte i ordningen, satte färg på stan när konstnärer och konsthantverkare öppnade upp sina ateljéer, hem och studios. Borres Museum visade utöver ordinarie utställning teckningar från SGIF:s fotboll.

Jämmer och elände, nedflyttning!

Superettan
Intressanta målningar av landskap och blommor, abstrakta betraktelser utförda i olja, acryl, lack m.m. Därtill fotokonst och pyssel för de mindre var något av Konstexplosionens sevärdheter. Borres Museums tema var SGIF:s fotboll, ett nog så kärt ämne visade det sig! SGIF spelade, om än kortvarigt, i dåtidens Superetta, då uppdelad i tre geografiska divisioner.
Fotbollstema och museiväder
Borre Museum lyckades att med temat SGIF:s fotboll, få till en bra kombination med de ordinarie utställningarna. Det myckna besöksantalet kan ha att göra med idealiskt museiväder i dagarna tre. Man önskar göra något inomhus men ändå kunna förflytta sig utomhus utan att bli blöt. Besöksantalet har hållit sig ganska konstant genom åren med 60-70 besökare så också denna gång. Besökarna kom med idealiskt jämna mellanrum som gav utrymme för samspråk och Borrehistorier i lugn och ro. Där kom lokala besökare liksom långväga besökare bl.a. från Stockholm. Några med egna upplevelser av Borre, en del med fotbollsanknytning. Temat fotbollsteckningar väckte minnen; allt från såväl uppflyttning till dåtidens Superetta som degradering i seriesystemet. Några besökare tog också tillfället i akt och inhandlade boken om Borre.
Sommaraktiviteter
Sommaren närmar sig med stormsteg och med den Kulturföreningen Borres Vänners sommaraktiviteter. Borre Museum har öppet tisdagar kl. 11-15 under perioden 18 juni- 6 augusti. Lördagen den 6 juli deltar föreningen med miniutställning på Konst- och designmarknaden i kulturkvarteret på Lilla Skolgatan. Det blir traditionsenligt firande av Borres och föreningens födelsedag med Borrebakelse och kaffe på Kopparsträdets Café måndagen den 29 juli kl. 1330.

Text: Ingvar Jagestad
Foto: Gerdie Ekstrand och
Sven-Arne Thell

Föregående artikelNy tradition –påskfirande
Nästa artikelStort intresse för fastigheter