Rasmus Henriksson, Hampus Henriksson, Lukas Dembinskis och Tommy Månsson.

BK Revansch gästades av den svenske proffsboxaren Hampus Henriksson som sparrade mot BK Revansch tungviktslöfte Lukas Dembinskis.

Hampus är trefaldig svensk mästare och Nordisk juniormästare med 120-talet amatörmatcher på meritlistan. Han har också representerat Sverige i VM och EM i såväl junior- som seniorsammanhang, vilket inneburit ett femtiotal internationella matcher. Dessa framgångar mynnade ut i övergång till professionell boxning. Hampus boxades fyra matcher för Team Sauerland, Europas största proffsstall i boxning. Det blev en kanonöppning i debuten med en blixtknock i första ronden och därefter tre övertygande poängvinster mot motståndare med betydligt fler matcher i bagaget.

Med sikte på framtida matcher i USA har Hampus satsat på tremånaders träningssejourer i Arizona under legendaren Jimmy Montoyas* ledning. Han har varvat med sparring i Danmark hos tidigare världsmästaren Mikkel Kessler. Nu i vår väntar USA-debuten med match i Las Vegas.

Fr.v. Hampus Henriksson
och Lukas Dembinskis.

Lukas har tidigare sparrat gemensamt med proffs. Bl.a. härom året då han sparrade mot Otto Wallin som just nu går i väntan på en match om Europatiteln i tungvikt. Lukas senaste framträdande i ringen var vid ”landskampen” Sydsverige-Själland med en övertygande seger. Lukas som nu närmar sig ett 20-tal matcher är mogen för ytterligare utmaningar framöver. För att vidga vyerna ytterligare inom kampsporter väntar match i MMA under våren vid en gala i Halmstad.

Dagens sparring bjöd på en 5 ronders fartfylld genomkörare mellan två ytterligt laddade boxare. Lukas fick känna på ”matchning” steget över amatörnivån som framöver kan bli en värdefull erfarenhet. Hampus som med sin sparring vill möta så många olika stilarter som möjligt fick här känna på en motståndare av bra kaliber i en något tyngre viktklass.

*Jimmy Montoya är en av världens mest eftertraktade och meriterade boxningstränare, som tränat över 400 boxare, varav 17 blivit världsmästare bl.a. dansken Mikkel Kessler.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelEn storslagen, 90-talsnostalgisk superhjältesaga
Nästa artikelCykelfesten Bräknetrampen – Något för alla