Eivor och Susanne.

Sölvesborg
Eivor Hermansson tar över som ny president för Sölvesborg-Listers Rotaryklubb. Hon efterträder Susanne Knese som burit presidentkedjan det senaste året. Presidentskiften inom Rotary sker alltid 1 juli.

Susanne berättar att det varit ett mycket intensivt år då klubben fördjupat sitt engagemang inom flyktinghjälp. Sölvesborgs-Listers Rotaryklubb har en butik i Hällevik där flyktingar kan handla både kläder, leksaker, köksutrustning och enklare inredning till en mycket låg slant.

Allt som säljs är insamlat från människor som gläds över att överblivna saker kommer till god nytta igen. Utöver butiken har klubben också bistått de som fått uppehållstillstånd med myndighetskontakter och hjälp med att söka praktikplatser, bostad mm.

Ny president innebär också nya målformuleringar. Eivor är tydlig med att klubben kommer att fortsätta sitt engagemang för flyktingarna men också inom de traditionella områdena för ungdomar, skola och lokala företag. Någon nyhet kommer säkert också med i den nya målplanen för de nästa 12 månaderna.
– Den kommer inom kort att först presenteras för klubbens medlemmar, säger nya presidenten.

INFO-Bladet önskar Eivor Hermansson lycka till på presidentposten!

Bild: Sölvesborg-Listers Rotaryklubb

Föregående artikelFull rulle på Helens Zoo under sommaren
Nästa artikelBerättarstund om den spännande Listersläkten