Ford 1931.

BCCC står för Blekinge Classic Car Club och har för närvarande 940 medlemmar. Klubben bildades 2007. När jag var där 15 maj, deltog 32 bilar med start från Sölvesborg till Mjällby.

Deltagarnas bilar är av tre kategorier: veteranbilar – över 30 år, klassiska bilar som kupéer och cabrioleter och blivande klassiker.

Jag fick tillfälle att tala med en glad bilägare till en Karmann Ghia -67 och fick veta att Bengt Persson (ägaren också till en vespa – 60) haft bilen i 40 år. När han såg den första gången var den bara ett skal, men Bengt renoverade allt och idag finns även originalfärgen kvar. Bengt och hans fru Heidi förlovade sig i den bilen och nu kör Heidi bilen medan Bengt föredrar vespan. Designern till Karmann Ghia -67 har fått många priser.

Alla har någon form av relation till sin bil säger Stig Martinsson och vi hoppas att alla känner sig delaktiga i klubben.

Vi vill gärna att folk ska kunna underhålla sina bilar och uppleva körglädjen ute på vägarna. För en Mazda Miata får du mycket bil för pengarna säger Stig Martinsson. Vi har 35 arrangemang om året från maj t.o.m september samt en veteranmarknad i Tingsryd för 11:e året. Det är den största marknaden i Sverige med 430 säljare av bildelar och vi är med i Östersjöfestivalen för 19:e året med en bilutställning. Stig Martinsson är glad över sin röda Pininfarina Azurra 1985.

Text & Foto: Karin Mattsson-Coll

Föregående artikelDet nya kulturhuset i Nötabråne med levande musik hela sommaren
Nästa artikel”Mannen i Skogen”, folkets hus i Olofström 14 maj