Anna framför sin butik på Södergatan.

Sölvesborg
Efter gymnasiet blev det arbete i klädbutik i Sölvesborg, då butiken inte hade råd att ha henne kvar blev hon arbetslös.

Då sökte Anna Olofsson sig vidare som aupair till Amerika. Här arbetade hon i en familj och skötte hushåll och barn. Efter en tid åkte hon hem och funderade då på att tillbaka till Amerika skulle hon. Det blev Amerika igen för studier inom hotell och service vilket gav arbete på hotell i Amerika. Här träffade hon nya vänner och även en mycket god vän som sedermera skulle bli hennes partner. Han flyttade till Sverige och nu stundar snart Bröllop.

Anna driver BOGART och hade drömmar om att arbeta med resor. Med gedigna språkstudier skulle det funkat bra men det blev ett tillfälle då Klädesbutiken BOGART skulle säljas. En annan dröm som Anna burit på länge blev sann och sin egen butik driver hon nu sedan 2013. Det är ett tufft arbete att sköta alla arbetsuppgifter själv men jag slutar inte att gilla arbetet. Butiken har allt som alla grabbar i alla åldrar över tretton år behöver.

– Det är ofta kunder kommer in och går runt för att titta på kläder i lugn och ro. De flesta grabbar gillar att titta på kläder och de frågar gärna om färger, stil och liknande. Tjejer har mer en egen stil som de vet att de vill ha och klarar sig oftare mer utan service.

– Hos oss får de service och när det stundar speciella tillfälle behöver det inhandlas nya kläder. Vid utprovning av kostymer får man massor av tips att hålla kostymen i skick när den använts.

I butiken finns kostymer, byxor, skjortor, t-shirts, skor och allt som grabbar behöver. Massor av snygga moderiktiga kläder trängs i butiken som visar upp det absoluta ”inne”-stuket med Hawaii-tryck. Det är även inne med blommigt som kommer från Dahlin. Anna har bland annat kläder från Blend, Gabba, Solid, Bison och Shine mfl.

Läget på Södergatan är bra och här får hon oftast mycket strömning av folk som ser alla hennes uthängda plagg. Mycket turister kommer förbi på sommaren och butiksytan blir lite större genom att att flytta ut en del klädställ.
Och Butiksnamnet har inte med filmidolen Humphrey Bogart att göra utan det står för Bittes Orginella Grabbaffär Runt Hörnet.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNystartat team stöttar idrott och besöksnäringen
Nästa artikelLions kulturpris år 2017