Styrelsen för Aktiespararna i Västra Blekinge och Bromölla. Fr.v: Veine Sjödahl, Carina Flodin, Lars Nilsson, Mats Widesjö, Birgitta Åman, Frank Andersson och Lena Larsson. Foto: Ingemar Johansson

I samband med att Aktiespararna för Västra Blekinge och Bromölla arrangerade en aktieträff på Valjeviken i Sölveborg hölls det även ett årsmöte.

Årsmötet startade efter att Fredrik Carling från det börsnoterade cykelhjälmsföretaget Hövding presenterat sitt företag. Cyckelhjälmen tillhör den nya generationens hjälmar och fungerar som en krockkudde som tar upp både slag, stötar och vridmoment.

När årsmötet tog vid valdes Rune Arvesgård till mötesordförande och med van hand gicks dagordningen igenom utan problem. Den tidigare ordförande hos Aktiespararna hade avsagt sig omval och på frågan om Mats Widesjö kunde väljas till ordförande hördes ett unisont ja. Övriga valda ledamöter till styrelsen valdes Lena Larsson som kassör, Lars Nilsson som sekreterare, Birgitta Åman ledamot, Carina Flodin ledamot, Frank Andersson ledamot och Veine Sjödahl ledamot.

Aktiespararna i Västra Blekinge och Bromölla består nu av 450 medlemmar från kommunerna Karlshamn, Olofström, Sölvesborg och Bromölla. Den nyvalde ordföraren Mats Widesjö kommer från och med årsskiftet att se till så att det arrangeras aktieträffar i samtliga kommuner och redan nu är en stor del av vårens program klart. Innan dess skall först ett studiebesök på Stora Enso i Nymölla genomföras när sverigechefen Per Lyrvall kommer ner.

I början av december skall även årsavslutning hållas med besök av Johan Braun från Svängstaföretaget NFO Drives. I samband med årsavslutningen skall även åretsBörsmästare koras. Börsmästaren är en aktietävling som startade i mars och avslutas den siste november.

Text: Mats Widesjö
Bild: Ingemar Johansson

Föregående artikelEldfest i Örlycke!
Nästa artikelJulbord med hjärta för närproducerat och ekologiskt