Foto: Stina Helmersson

Vi firar Allhelgona – Vetranaetur – Samhein – Holy evening – Halloween.

Med eldar och ljus lyser vi upp i skogens mörker och beger oss ut för att möta och hedra naturens och de förlevandes krafter i övergångstiden mellan sommar och vinter.

Detta är tiden då man förr tackade för allt som jorden, skogen och vattnen givit. För att skörden var bärgad, för hälsan, kärleken och för att man fått lön för mödan med jord och djur!

Vallutt kunde det heta här i bygderna, när man långt in på 1960-talet samlades efter potatisskörden på gårdarna och åt och drack gott.

Redan på stenåldern hedrade folket här sina nära och kära som gått över till andra sidan med eldar och gåvor i övergången mellan sommar och höst. Man tackade för att de hjälpte och beskyddade de levande.

Och man firade med mat, musik, fest och dans! Denna härliga kväll i ljusens sken gör vi en resa tillbaka i tiden.

Foto: Stina Helmersson

Vi samlas kring eldar och ljus, spännande berättelser, sånger och servering av värmande drycker och ”Gload gris” (från ugnen) med jordens frukter & Æblakage!

Välkomna denna magiska afton: Lördag 3/11 kl.17.00-22.00 Med urgamla traditioner och historier från bygden! Till Saloon Longhorn, Örlyckevägen 197, Sandbäck/Sölvesborg.
Gården i bokskogen!

Text & Bild: Stina Helmersson

Föregående artikelLB Hus Futsal Cup slår rekord
Nästa artikelNy ordförande för Aktiespararna