Fjälkinge
Ivögårdens köksmästare Petter Jeppsson: Vi lagar vår mat från grunden och älskar närproducerat och ekologiskt!

På Ivögården är förberedelserna inför årets julbord i full gång, recept provlagas och provsmakas för att vara tipptopp när gästerna kommer.

– Ett julbord är ett bra tillfälle för företagen att tacka sin personal, ett gemensamt avslut av årets verksamhet, menar Therese Jeppsson, som äger och driver Ivögården tillsammans med Petter. Vi arbetar själva aktivt med hållbarhet, ekonomiskt, socialt och ekologiskt och vill att julbordet ska passa alla i personalen.

Det är lätt att se Ivögårdens engagemang, bland annat antogs en ny hållbarhetspolicy när Ivögården anslöt sig till Svenska Turistföreningen; här är det naturligt att anpassa maten efter säsong och efter vad gårdarna i närområdet har att erbjuda.

– Vegan, vegetarian eller köttätare, vi ser till att hela sällskapet kan njuta av maten. Vi planerar flera spännande fisk- och köttfria rätter till julbordet, och vår mat är alltid laktosfri, berättar Petter. I år har vi fattat ett medvetet, klimatsmart val och serverar alla kylda rätter på uteserveringen, under tak och ett kort steg genom restaurangdörren. Filtar hänger på plats för den frusna, allt för att göra årets julbord så varmt, ombonat och hållbart som möjligt!

Text: & Bild: Ivögården

Föregående artikelNy ordförande för Aktiespararna
Nästa artikelKarlshamnsbandet Trollfnask har nytt material på gång