Sölvesborg
Oavsett om man letar efter foder och tillbehör till sin hamster eller ett större akvarium till guldfiskarna så har Mackes Zoo det man söker. Den 250 kvm stora butiken i Sölvesborg är fullproppad med allt ens kära husdjur behöver för att trivas och frodas.

Markus Stare öppnade sin butik Mackes Zoo den 16:e december 2013. På relativt kort tid har Mackes Zoo en fast punkt för djurägare i Sölvesborg och kunderna uppskattar det breda, välsorterade utbudet. Markus själv har alltid varit intresserad av djur och han har mer än 15 år i bransch, både i butik och som återförsäljare. Det är dock kunderna och kundservicen som han brinner för, så att öppna eget kändes helt naturligt.

– Jag tycker om den personliga kontakten med kunderna, säger Markus. Drömmen att starta eget hade inte varit möjlig utan dem, och jag försöker hela tiden bredda och utöka mitt utbud efter mina kunders önskemål. Därför känns det bra att vara ansluten till Sölvesborgskortet, ett rättvist betalkort utan krångel, och jag påminner kunderna om det när de handlar.

Hos Mackes Zoo hittar man allt till sitt akvarium, oavsett om man föredrar saltvatten eller sötvatten. Där finns ett stort utbud växter och akvariedekorationer, och fiskar i många trevliga färger och sorter. I smådjurshörnan finns det både fluffiga och fjäderklädda husdjur. Fåglar i skarpa färger kvittrar ivrigt i sina burar, och i somras var det inte förvånande kaninen som var populärast bland kunderna.

– Just djur är sådant som andra zoobutiker kanske prioriterar bort, berättar Markus. Men jag tycker att det är viktigt att kunna erbjuda kunderna att köpa sina husdjur hos mig också, inte bara foder och tillbehör.

Medan han pratar så lyfter han ut en liten kameleont från sitt terrarium. Den klamrar sig fast vid hans hand medan Markus sprejar vatten på växtligheten i terrariet. Hos Mackes Zoo erbjuder man också kloklippning. Kunderna kan komma dit på drop-in-tider och kan i mån av tid få sina fyrfota vänners klor klippta. Markus samarbetar med Sölvesborgs Brukshundsklubb och Sölvesborgs Hundcentra och kan tillsammans med dem erbjuda både hundtrim och hundkurser till de som är intresserade.

– Jag vill rikta ett stort tack till mina kunder, säger Markus leende. Utan dem hade jag inte stått här idag. Jag har lite planer på hur jag ska utveckla Mackes Zoo framåt, öka utbudet ännu mer, kanske anställa någon extra personal. Drömmen är att ha en veterinärstation i anslutning till butiken, det hade varit fantastiskt!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelEn bygdehistorisk afton i Mjällby
Nästa artikelHärlig julstämning och julglädje