Bild1_cmykSölvesborg
Första upplagan av denna 3-kamp arrangerades i slutet av november på Taste Sportsbar. Tävlingen blev en puttfest med spelglada deltagare och ett bra tryck vid prisutdelningen, inte minst när deltagarna själva fick samla in prispengarna.

Flertalet av deltagarna visade sig som väntat hålla en bra standard i denna minigolfliknande putt-tävling. Tävlandet gjordes i tre varianter, puttning på ”curlingsbanan” med curlingregler, puttning på ”jippobetonad” matta, samt puttning på sex utvalda hål med förebild från Sölvesborgs Gk.

På ”curlingbanan lottades deltagarna in i 3-mannalag. Vinnande laget med Kay Persson, Sven-Bertil Andersson och Jan Eliasson, fixade de poäng som behövdes i tre jämna matcher. Det var spännande, det var kanonspel, det var välförtjänt. Varje deltagare bidrog med två golvbollar till pris i denna kamp, totalt 30 bollar tillföll vinnartrion.

På Sölvesborgs Gk:s ”inomhusbana” blev det jämnt och hårt mellan två synnerligen välspelande deltagare. Niilo Penttila som trivdes på det snabba underlaget och birdiespecialisten för kvällen Kay Persson. Efter en kanonstart på de tre första hålen, spelade Kay Persson stabilt och det blev 16 poäng på de sex hålen. Kay Persson tog därmed sin första seger någonsin i minigolf. Niilo Penttila tog andra platsen, tätt följd av Lars Olsson. Alla tre belönades med klingande mynt, i olika antal beroende på placering.

Tävlingen avslutades på den ”jippobetonade” nålfiltsmattan, uppskattat stimpvärde 14 (ett snabbhetsmått för greener), vilket ger snabbare puttning än på någon proffstävling. En oviss och helt öppen tävling. En som tidigare imponerat lite i bakgrunden på ”curlingbanan” under kvällen var Owe Malmberg, som i sina försök nu kom upp i fantastiska 40 poäng, ett oslagbart segerresultat! Tvåa blev Sven-Bertil Andersson som spelade två jämna rundor och fick totalt 25 poäng. Bägge belönades med varsin fruktkorg.

Föregående artikelMycket uppskattad julbasar hos Nya Råby FK
Nästa artikelSmakrik pizza- och hamburgarmeny hos Coffee House