Sölvesborg
– En rak höger är mitt bästa vapen, säger unga stjärnskottet i BK Revansch, Lukas Dembinskis.

Han har fin teknik, slår rena slag och boxas trots sin ungdom mycket rutinerat. Det är vad, klubbens ordförande, Tommy Månsson tycker talar för att Lukas Dembinskis kan bli en stor boxare i framtiden. Även hans mentala inställning är utmärkt, tillägger han.

Lukas Dembinskis är 20 år, började boxas som 16-åring, då han följde med några kompisar till träningen. Efter ett halvår boxades han första matchen. Satsningen var redan då helt inställd på att bli boxare på elitnivå. Uttagning att representera klubben i många matcher ser ut att kunna ge honom de möjligheter som han vill ta vara på. Hans prestationer i några turneringar är imponerande. Seger i Öresunds Cup mot internationellt mer erfarna motståndare. Han gick till final i internationella Hvidovre Box Cup med deltagare från Tyskland, Danmark och Sverige. Oturligt nog satte en knäskada hinder för att fullfölja finalmatchen. Många i branschen höjde glatt på ögonbrynen över denna talang som dök upp.

Ett annat bevis för Lukas framgångar är också uppmärksamheten med inbjudan från, världsrankade svenske tungviktaren, Otto Wallin boxande för Sauerland Promotion* att komma och sparra mot honom i Köpenhamn.

Lukas är en medveten ung man, som inte ser ut att hetsa upp sig i onödan. Han säger att han ser framtiden an med tillförsikt och försöker ta till vara på de möjligheter som bjuds. Är det så att boxningen ger honom möjligheter att komma ut i världen, så är Lukas beredd att satsa.

Flera gånger har Lukas känt på hetluften i matcher** uti landet och besegrat såväl äldre som mer rutinerade motståndare. Han har också blivit uttagen och deltagit i Svenska Boxningsförbundets träningsläger i Nässjö.

Nu närmast är det träning och uppladdning inför en stor internationell turnering i England i maj. Därefter väntar Svenska Mästerskapen i juni, som går av stapeln i Borås.

Lukas studerar andra året på fordonslinjen på Framtidsgymnasiet i Kristianstad. Ett år till och utbildningen är klar. Mer tid kan då läggas på boxningen, som Lukas vill satsa på till 100 procent. Lukas är glad över att han började boxas för BK Revansch och av den uppmärksamhet och stöd han fått av tränare/ledare och kamrater i klubben.

*Sauerland Promotion är ett av Europas mest välrenommerade ”boxningsstall”.
**Amatörboxningen indelas i förutom viktklasser, tre styrkemässiga klasser: A-, B- och C-klass, där boxarna möts inom respektive klass för likvärdigt motstånd. A-klass 15 matcher eller mer, B-klass 6-14 matcher och C-klass 0-5 matcher.

Text: & Bild: Ingvar Jagestad

Fakta Lukas Dembinskis:
Namn: Lukas Dembinskis.
Född: 2 december 1996.
Längd: 190 cm.
Vikt: 90 kg.
Bor: Sölvesborg
Familj: Pappa Gintaras
och mamma Gitana.

Snabbvalet:
Fotboll Handboll
Tåg Buss
TV-film Bio
Gym Motionsspår
Malmö FF Helsingborg IF

Föregående artikelLions Club Sölvesborgs sommarläger vid Ivösjöns strand
Nästa artikelLions Club Sölvesborg sponsrar en hel by i Indien