Frida Antonsson från Ritz, Bert Nolin från Lions Sölvesborg och Stefan Ohlsson från Sölvesborg-Mjällby Sparbank.

Torsdagen den 9 januari träffades Sölvesborg-Mjällby Sparbank och Lions i Sölvesborg inne på Ritz Conditori.
Med anledning av att Sölvesborg-Mjällby Sparbank fyllde 180 år förra året så har Ritz sålt en bakelse, eller ett ba(n)kverk, som den även kallas. Det är bland annat Frida Antonsson från Ritz som har skapat bakelsen, som har varit populär. Den är dessutom helt glutenfri, så att alla har kunnat ta del av den.

För varje bakelse som har sålts så skänker banken 18 kr till Lions och den här dagen var det dags att lämna över pengarna som bakelsen har inbringat.

INFO-Bladet ställde några frågor till Susann Hammad, marknadschef på banken som var på plats vid vårt besök.

Hur många bakverk har sålts?
– Ritz har sålt 2.823 bakelser vilket har inbringat 50.814 kr som går till Lions Sölvesborg, som vi här idag överräcker till dom på en check. Pengarna kommer gå till välgörande ända-mål.

Hur mycket pengar har inbringats till välgörande ändamål som ni på Sölvesborgs-Mjällby Sparbank sponsrar med?
– Under 2019 delade vi ut 2,5 miljoner kronor i sedvanlig sponsring. Utöver det så skänker vi 22.699 kr till Friends, som några av våra 180-års evenemang inbringat vid biljett-försäljning. Evenemangen har varit en Magishow med Douglas Nordenbelt och Vilgot Michelin. Barnteater med Karlsson på Taket samt julbio där Frost 2 visades. Alla intäkter vi har gjort vid biljettförsäljningen går till Friends, säger Susann.

Stefan Ohlsson, VD på banken berättar:

– Utöver detta har våra kunder fått välja vilken förening i Sölvesborg som banken ska skänka 180 kr till, när vi haft rådgivningstillfällen samt vid stora evenemang som vi anordnat. Detta har resulterat i ca 1.800 stycken, vilket har gett föreningslivet 324.000 kr i extra sponsring under 2019.

Det har sålts närmare 3.000 Sparbanksbakelser.

Har ni någon gång tidigare gjort liknande saker gällande bakverk som går till välgörande ändamål?
– När vi fyllde 175 år så tog Ritz fram en bakelse där 15 kr per såld bakelse gick till Kvinnojouren Embla i Sölvesborg. Totalt sett delade vi ut 32.000 kr, nämner Susann.
Bert Nolin, representant från Lions avslutar med att berätta att dom är mycket glada som får ta emot detta stipendium. Pengarna är öronmärkta och kommer användas till att hjälpa barn och ungdomar som har det svårt.

Text & Foto: Daniel Sverkersson

Föregående artikelÖppet hus träningar med Stigmännen Karlshamns OK
Nästa artikelKrönika: Global handel