Gabriel Bengtsson i täten med klubbstugan Villa Solvik i bakgrunden.

I Villa Solvik nere vid strandpromenaden har det varit öppet hus träning med jultema.
Ett återkommande evenemang varje söndag till på början i mars. Gabriel Bengtsson säger att han gillar orientering för att man får se så många olika platser. ”Det är roligt med kombinationen av löpning och orientering”. Det är inte bara att springa utan man måste planera också. På så sätt får både huvud och ben arbeta. Vid första träningstillfället bjöds det på gröt och skinkmacka efteråt och senare blev det julklappsjakt med orientering där de gömt paket som skulle hittas med hjälp av en karta. De andra söndagarna serveras det soppa.

Snart dags för Hitta ut igen.

Orientering är något för hela familjen och alla åldrar. Det finns inga krav utan man gör det man själv vill och orkar. Man kan gå eller springa distansrundor från 5–15 km på stig och väg, och kombinera löp och orienteringsrunda. Efter träningen finns dusch att låna. Vill man komma till dessa öppet hus träningar är man välkommen till Villa Solvik söndagarna 2 feb, 16 feb, 23 feb samt 8 mars. För mer information gå in på Stigmannen.se eller deras Facebook sida.

Löpning.

Lars-Gunnar Bengtsson berättar att Stigmännen gör kartor som även används av myndig-heter. Skolorna använder även dessa för att kunna utföra orientering. Andra kommande aktiviteter är att till våren är det dags för ”Hitta ut” igen. En väldigt uppskattad orientering som Stigmännen Karlshamns OK arrangerar. Perfekt tillfälle att komma ut i naturen och att få röra sig samt att få uppleva nya platser. Ta med sällskap så blir det ännu roligare! Man
letar checkpoints och registrerar dem. Har man tur kan man vinna fina priser. Genom utvärdering har det kommit in många positiva svar från allmänheten där man lyfter fram att man motionerar mer tack vare Hitta ut, tävlingsinstinkten kommer fram, perfekt friskvårdsaktivitet på arbetet, man får uppleva nya platser där man aldrig varit förut med mera.


Text & Foto: Veronica Palmgren

Föregående artikelMedvind på Olofströmskliniken
Nästa artikelLions tog emot Sparbankens 180-års stipendium