Ann-Kristin Eriksson tillsammans med Mimmi Brorsson.

Sölvesborg
I Sölvesborg mitt på Södergatan ligger den mysiga inredningsbutiken Lilla ANTO’s Home. Vi gjorde ett besök för att kolla in lite av utbudet.

Från början är ANTO’s ett företag som etablerades 1960. Det var Ann-Kristin Erikssons far som ägde företaget. Dom arbetade med tillverkning inom lantbruket och har haft verksamhet i Mjällby, Nogersund och Hällevik.
Ann-Kristin Eriksson, som idag äger Lilla ANTO’s Home kom in i hennes fars verksamhet och allt eftersom åren gick började dom gå över till heminredning och hushållsprodukter. I november 2015 blev en lokal ledig på Södergatan i Sölvesborg och Ann-Kristin öppnade då sin butik.

-Vid årsskiftet erbjöds vi lokalen jämte och i mars öppnade vi där. Lite större lokaler, men framförallt mer lättillgänglig för alla, även för rörelsehindrade. Berättar Ann-Kristin.

I butiken finner man ett stort sortiment av bland annat inredning och presentartiklar.

Förutom Ann-Kristin arbetar även Mimmi Brorsson i butiken och de har även inhoppare vid behov.

Butikens utbud varierar mellan heminredning, köksredskap och hushållsartiklar, presentartiklar som ”designfood”, teér, olivoljor, handdukar, påslakan och kuddfodral. De har även ett stort utbud av advents- och juldekorationer samt glödlampor från Startrading och Watt & Veke.

-Vi har även en stort utbud av julartiklar, både till sig själv samt att ge bort som present. Presenter och julklappar slår vi naturligtvis alltid in som en extra service till kunden, nämner Ann-Kristin.

Ann-Kristin och Mimmi är båda överens om att deras utbud kan vara unikt och kan vara svår att hitta i någon annan butik i Sölvesborg.

-Vi har flera stora märken som DBKD, Fiskars, Wasa ecotextil, Greengate, SAGA och WoodWick, säger Ann-Kristin.

-Vi vill kunna erbjuda bra grejer till priser som passar de flesta, få folk att handla lokalt och gynna det som finns, istället för att åka till andra städer för att shoppa. Nästa stora planer är att vi även ska starta en webbshop, berättar Mimmi.

Vi önskar Ann-Kristin och Mimmi fortsatt lycka till med sin butik!

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelAsarums damer tog klivet upp i elitettan
Nästa artikelHalloweenfest på Medborgarhuset