Den tredje upplagan av Kulturkaramellens tecknings-aktivitet för barn, sen starten 2017, arrangerades av Kultur & Bibliotek i samarbete med Kulturföreningen Borres Vänner på Sölvesborgs Bibliotek 5 oktober.
Kulturkaramellen bjuder som brukligt på ett gediget och varierat program under hösten 2019. Förutom teckningsaktiviteten väntar bio, teater, sagostunder och gammaldags lekar m.m. De flesta aktiviteterna går av stapeln på Sölvesborgs bibliotek men också Mjällby och Hälleviks bibliotek samt Nogersunds bygdegård har program i Kulturkaramellens tecken.
Att teckna och måla är en poppis sysselsättning har visat sig tidigare år. 2019 var inget undantag där  entusiastiska deltagare lämnade in teckningar, färgläggningar och serier.  Aktiviteten inleddes med tips och råd av handledaren för dagen, Lisa Johannesson, som inspirerade deltagarna att rita egna serier, skriva i pratbubblor och färglägga teckningar av Borre. Resultatet blev fina serier med finurlig knorr i ”Borres” anda. Fyndiga namn  som Soltjejen och Hjärtgubben, Molnet och Spindeln, Moroten, Fröet och Bulan m.fl. Färgglada alster var också populära resultat av deltagarnas aktivitet. Alla inlämnade teckningar och målningar belönades med deltagarpriser. Prylar populärt valda av barnen själva från ett ”lekfullt” prisbord. 
Deltagarnas produktion kommer att kunna beskådas  på Sölvesborgs bibliotek under oktober och på Borre Museum i tingshuset 1-2 november. Närmast på Kulturkaramellens program visas MAX-pjäsen om ”Bollen, bilen och lampan” på Sölvesborgs bibliotek den 24 oktober kl. 1000 och kl. 1130 för åldrar mellan 1-3 år. För Kulturföreningen Borres Vänners del är det Öppet Hus på Borre Museum i tingshuset med temat ´färgteckningar och vykort´ den 1 och 2 november kl. 11-15.
Text & Foto: Ingvar Jagestad
Föregående artikelGäddträff avslutade med 25-års jubileum!
Nästa artikelFamiljelöpning i Sternö