Lisa Johannesson startade upp med tips och råd i teckning.

Uttrycket ”att en gång är ingen gång och två gånger är tradition” infriades med kommunens och Sölvesborgs kulturföreningars tredje version av ”Kulturkaramellen”. Ett arrangemang för barn, vår och höst, som bjuder på teater, musik, tidsresor, bio, julpyssel m.m.

Kulturkaramellens aktivitet med teckning/målning ordnades första gången 2017 med ett tjugotal deltagare och det blev en rit- och målningsfest värd att bygga vidare på. Sagt och gjort, nu hösten 2018, deltog ett trettiotal barn och ungdomar. Att teckna och måla är en uppskattad aktivitet märktes av att flera av fjolårets deltagare återkom i år.

Vid höstens premiär av Kulturkaramellen i början av oktober på Sölvesborgs bibliotek stod tecknade serier på programmet, med Kulturföreningen Borres Vänner som medarrangör. Under Lisa Johannessons handledning inspirerades barnen att färglägga färdiga serier av Borre, fylla i tomma pratbubblor i serierna och att rita helt egna serier. Tips och råd i teckning av glada figurer och finurliga ansiktsuttryck inledde aktiviteten innan deltagarna med nydanade färdigheter släpptes loss…

Alla inlämnade ritningar/målningar belönades med deltagarpriser. Priser populärt valda av deltagarna själva från det ”lekfulla” prisbordet. Precis som 2017 och i traditionens tecken utsågs dagens färggladaste teckning. Grattis, säger Kulturföreningen Borres Vänner till Felix Sieme, 5 år, som premierades för färggladast teckning. Hans och övriga deltagares alster finns att beskådas under oktober på biblioteket.

Närmast på Kulturkaramellens program står höstpyssel, hos Vitaboden Nogersund,
21 Oktober kl. 1300-1700.

För kulturföreningen Borres del är blir det Öppet Hus i Borre museet 1, 2 och 3 november kl. 15-19. Året avslutas med höstträff i Tingshuset 27 november kl. 1800. Föreningen gästas då av vismusikern Johannes Holmquist som bl.a. framför sånger om Borre.

Några av Kulturkaramellens deltagare med sina valda priser:

Text: & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelUppföljning av DNA-tester hos Bromölla Släktforskarförening
Nästa artikelModevisning i Röda Korsets regi