Sölvesborg
I Sölvesborg i en gammal butikslokal, som tillhör huset där Ann Christine Albinsson och hennes man Rolf bor, öppnades i somras en popup Konsthantverksbutik med namnet Annas Växthus.
En butikslokal som inrymt bl,a brödbod, antikhandel, vävstuga och partilokal under årens lopp. Då lokalen är gammal, från 1918, finns också en viss patina som gör att det är lätt att skapa en trivsam miljö här. En dröm som Ann Christine haft länge var att återigen öppna upp butiken. ”Då konsthantverk ligger mig varmt om hjärtat var det naturligt att kontakta 10 konstnärer och konsthantverkare i trakten och göra verklighet av drömmen” säger Ann Christine. Under 4 sommarmånader höll butiken öppet. Butiken var välbesökt och tanken på en fortsättning föddes. Först genom att under Kulturkalaset i Sölvesborg göra om butiken till ett galleri. Konst från 5 av gruppens konstnärer fanns då att njuta av i lokalen.
Nu i adventstider öppnar butiken upp igen. Lite julkänsla i utbudet ska finnas men grundtanken är fortfarande, unikt och handgjort. Här finns julklappen som du inte finner någon annanstans. Idag består gruppen av tolv Konstnärer och konsthantverkare som ställer ut sina alster i butiken.
Ett varierande utbud. Här finns konst, keramik, mönsterdesign, textil, smide,återbruk, papper och luffarslöjd. Njut av utbudet och miljön i butiken, det finns något för varje smak. Här finns julklappar att önska eller ge bort, som är unika och handgjorda.
I butiken finns en ”julklappsbok”. Här är tanken att kunden skriver ner sin önskan och sitt namn, sedan berätta för vänner och släkt var de kan hitta kundens favoritjulklapp.
Vi har öppet varje helg fram till jul med början 27 november. 27-28 november, 4-5 december, 11-12 december, 18-19 december.

Annas Växthus. Var kommer det ifrån? För längesedan hade jag ett litet växthus där jag odlade blommor och kreativitet och njöt av tillvaron. Skaffade en skylt och namnet håller än.

Gruppen som finns representerad i Annas Växthus är:
Camilla Nilsson Sölvesborg, inredningsdesign.
Cecilia Andersen Bromölla, ull, textil och fotoart.
Elisabet Svensson Sölvesborg, keramik.
Hanna Emenius Sölvesborg mönsterdesign.
Helena Arnback Karlskrona grafik.
Inger Lövgren Bromölla återbrukskonst.
Lena Pettersson Bromölla luffarslöjd.
San Lundberg Vikström Grafik
Sandbäck keramik.
Simon Abrahamsson Knislinge smide.
Sverker Antoni Bromölla silversmide.
Therese. Bondesson
Ronneby kEramik.
Ann-Christine Albinsson papper och textil.

Text: Patrik Lundin
Foto: Privat

Föregående artikelHar du hört talas om Kyrkstugan?
Nästa artikelIntensiva repetitioner inför stundande julkonsert