Sölvesborg
Henri Svensson är från Malmö i grunden, flyttade utomlands och fick stipendium i Valencia som 14-åring. Han har spelat i spanska ligan i basket och för cirka 3 år sedan flyttade han till Sölvesborg. Även utbildad fritidsledare bestämde sig Henri Svensson nu för att starta sitt egna basketlag, nämligen SBG Guardians.

Den nystartade föreningen har än så länge inga färdiga medlemmar, enbart individer som testar några gånger. Kul nog är det 4-5 personer som är på ingång mot medlemskap.

Vad har du tänkt dig ska komma framöver?
– Framöver siktas det mot minst två träningar i veckan annars känner jag att det inte är lönt. Det ska ju ge någonting. Sen har vi sagt att här kommer vi inte lira så mycket utan det kan man göra på sin fritid, så kör vi så mycket träning som möjligt här på plats, berättar Henri. Det är lite svårt också med träningarna här för att vi behöver spela ute också och det går inte i det svenska klimatet, haha! Har det nyss regnat så är en uteträning direkt inställd.

– Ja, sen jobbar vi på affischer som vi ska börja hänga lite här och var, fortsätter han. Förhoppningsvis längre fram när vi ska ha turnering i sommar kommer fler folk än idag. Fler behöver få veta att vi finns och att vi gärna tar emot dem med öppna armar.

Text & Bild: Diosmar Jardinez Cuervo

Föregående artikelÅsens Fältstation invigs
Nästa artikelBlekinge Lack satsar på industrilackering