Sölvesborg
Blekinge Lack fixar lackjobb på allt från bilar, båtar och husbilar till köksluckor och möbler. Nu ska de även utöka och satsa på industrilackering.

Niklas Ekstrand driver företaget Blekinge Lack med fyra stycken anställda. Det är ett varierande arbete, men största andelen är försäkringsjobb och de har avtal med samtliga försäkringsbolag. Vanligaste försäkringsjobbet de får in är parkeringsskador, och de är experter på att räkna ut kostnaden för att göra en omlackning.
– Det är ett väldigt noggrant arbete, berättar Niklas. Och vi ser alltid till att det är 100% rätt för våra kunder. Här används inga genvägar.

Just nu ligger Blekinge Lack i startgroparna med en ny satsning.  Ute på en tomt i Sölve, där de gamla automatpumparna fanns, ska de bygga en 25 meter lång och 15 meter bred lackhall.
– Det är första steget i vår satsning att inrikta oss mer mot industrilackering, avslöjar Niklas. Det kommer att bli en ultramodern lackhall som uppfyller alla miljökrav.

Tomten köpte han redan 2013 och nu börjar arbetet med den nya lackhallen snart dra igång. Planerna är att den sedan ska få sällskap av en blästringshall, så att det finns plats för alla moment på samma ställe.
– Jag har redan fått in förfrågningar om industrilackeringen, säger Niklas. Och jag ser fram emot att anställa fler i företaget för att möta upp efterfrågan.

Förutom att skapa nya arbetsmöjligheter så är Niklas även sponsor till den lokala boxningsföreningen BK Revansch, där han bland annat sponsrar sin anställde Johan Nilssons tävlingar och arbetar med ungdomar.

INFO-Bladet önskar Niklas och Blekinge Lack stort lycka till med sin satsning!

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelHenri Svenssons nya basketförening
Nästa artikelSkolDM i Furlundsskolan