Fr.v. tvåan Tom Mattsson, segraren Jan Eliasson och trean Sven-Bertil Andersson.

Sölvesborg/Ljungaviken – För sjunde gången gästade Skånska Rundtouren Sölvesborgss Gk. Tävlingen blev en riktig golfest, inte minst när hemmaspelarna höll sig väl framme med fem placeringar på Topp-10-listan.

I början av augusti inleddes höstsäsongen av Skånska Rundtouren på Sölvesborgs Gk. Deltagarna var så här mitt i säsongen i god form och förväntningarna bland de gästande spelarna inför de nya hålen var märkbar. Hemmaspelarna spelade optimistiskt och uppnådde bra scorer, toppat av en seger, därefter tredjeplats, fjärdeplats, sjundeplats och åttondeplats. Vi fick se strålande insatser av Jan Eliasson och Sven-Bertil Andersson, Sölvesborgs GK. Tom Mattsson, Skyrups Gk, hängde bra med i svingarna och utmanade hemmaspelarna ända in på mållinjen. En vass långspurt sista nio hålen med bl.a birdie på hål 13 och ett gediget närspel gav en andra plats för Tom.

Sven-Bertil Andersson som inför tävlingen var i sammanlagd ledning hade spelplanen klar, spela lugnt! Planen fungerade väl och framförallt fungerade närspelet till full belåtenhet. Vad sägs om en 12 metersputt direkt i kopp på hål 15. – Ja, puttern är min favoritklubba, säger Sven Bertil, som i pausen börjar ana att en topp-placering var på gång. Ett par snabba par i början av inrundan skapar bra förutsättningar i spurten och med en god avslutning blir det en bronsplats och värdefulla poäng i sammandraget.

Jan Eliasson tillhör en av veteranerna med 20 år på Skånska Runtouren och 100 etapper i bagaget. – Spelet under sommaren har varit klart godkänt, säger Jan och avslöjar att taktiken är en välkänd klyscha i sportvärlden, en match (hål) i taget. Jans Cobradriver är het och han startar alla par 4-5 hålen med långa raka utslag mitt i fairway. När sedan puttern är lika het och ett flertal 3-4 meters puttar trillar i då blir det att börja öva på segertalet. – Detta var en av mina roligaste segrar, nu blir det grillfest med familjen, säger Jan.

Närmast flagg ”sköts” det om på nya 11:e hålet. 117 meter och kanske lite svårare än tidigare i avståndsbedömningen med ny nivåskillnad. Vattnet har dessutom kommit i blickpunkten som en extra utmaning. En utmaning som hemmaspelaren Åke Östergren klarade med glans och tog hem priset.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelUtställning med Ametisterna i Hällaryds kyrka
Nästa artikelFestival med äpple tema