Ulrika Johnsson visar upp för årstiden röda godbitar ur sitt stora sortiment. Foto: Patrik Lundin

Sölvesborg
Koppartsrädet i Edenryd har numera blivit ett begrepp. Att det fanns ett hembageri där för 10 år sedan gjorde att namnet blivit vida omtalat.

Ulrika Johnsson startade upp bageriet hemma i Källaren på Kopparsträdet i Edenryd, Bromölla kommun. Här fanns verksamheten under mer än 10 år och utökades genom åren från 12 kvadratmeter till ett extra rum. Tidig morgon besöktes butiken av en jämn ström av skiftarbetare som skulle till och från arbetet på Nymölla Bruk.

Då vi träffar Ulrika i Sölvesborg berättar hon om resan från 12 kvadrat i lilla mysiga Edenryd till några hundra kvadrat i Staden Sölvesborg.

– Det hela började med att jag och Terese som arbetar hos mig hade varit ute och ätit en bit mat i Sölvesborg. När vi går förbi lokaliteterna som vi är etablerade i nu så såg vi att lindens hade stängt igen och lokalerna skulle hyras ut. Det blev en diskussion angående att satsa eller inte och efter noga övervägande så kontaktade jag hyresvärden som först hade hyresgäster som var på väg in. Men efter någon dag så blev det ändrat och vi var välkomna att flytta in.

Ulrika berättar att hon funderade efteråt på vad hon gjort och en viss nervositet fanns där när hon öppnade upp sin verksamhet. Det blev ett helt annat arbetssätt med bra lokaler och då mycket plats. Den senaste investeringen eller utbyggnaden är den inglasade paviljongen som är en härlig plats att ta en fika på. Varmt på hösten och vintern när det regnar och blåser.

I dag sysselsätter Ulrikas företag 5,5 tjänster och kan servera uppemot 80 personer i lokalerna. Utbudet är enormt då man förutom bröd, tårta och andra bakverk även kan köpa lunch varje dag. Det finns egna pizzor, sallad, tacorulle och flera olika pajer.

Passa på att bjuda dina vänner på en fika när Ulrika och hennes personal nu firar 10 år i Sölvesborg. Massor av goda erbjudande kommer att finnas i butiken.

Missa inte deras välkända och fantastiska pärontårta.

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelSödergatans Ostbod – Delikatessens centrum
Nästa artikelGlada miner från Krog no 2