Vinnarna av vintermössor från Ekonomigolv AB.

Dagg-Patrullen* arrangerade sin säsongavslutning på Taste Sportsbar i slutet av november.

Deltagarna startade upp med en stärk-ande pizzabuffé, trevlig samvaro med lottning i lag, taktiksnack och insamling av medhavda priser.

Den inledande ”curlinggolfen”, med deltagarna lottade i fyra lag, blev en mästerlig drabbning. Bägge de s.k. semifinalerna var oerhört jämna och avgjordes med de sista ”stenarna” av respektive lagkaptener. I finalen chocköppnade laget med Lars Olsson, Paul Ohsson, Sture Johansson och Jan Eliasson och tog direkt ledning med tre poäng. Motståndarlaget med Roger Arvidsson, Patrik Nordgren, Jan Persson och Tapiuo Hilkkahilu hängde bättre med i andra rundan, men kunde inte rubba kapten Eliasson och hans mannar som blev kvällens mästare i ”curlinggolfen” och belönades med kaffepaket.

Vinnarna av en biltvätt hos Sölvesborgs Glans Biltvätt.

4-kampens grenar för dagen var precisa puttar, chipping i korgliknande pricktavla, curlingputten och ytterligare en puttning på en jippobetonad bana. Tommy Berger, som har vilat sig i form, visade precis hur puttning skall gå till i grenen precisa puttar. Maxpoängen var där 24 och Tommy segrade med 22 poäng. Chipping med lättviktsbollar i olika storlekar blev en nog så intressant gren. Rutinerade, Roger Nolin, med 21 år i golfens tjänst bärgade till slut segern. Efter två grenar hade deltagarna, så här långt storligen, imponerat i höstmörkret.

Curlingputten blev kvällens svåraste gren med stora skillnader i poängskörden. ”Mest tur” hade Owe Malmberg som med sin Odyssey-putter satte seger-poängen med en sista putt för 13 poäng. Extra spännande blev det i jippoputten mellan Tommy Berger och Tapio Hilkkahilu. Där segern delades på 15 poäng efter en och annan ”koppsnurr”.

Fr.v. Trean Tommy Berger, segraren Owe Malmberg och tvåan Roger Arvidsson.

Owe Malmberg spelade gedigen golf i samtliga grenar, vilket räckte till slutseger. Belöningen blev en prispott bestående av en guldtia + en guldfemma från varje deltagare. Guldtior blev det för tvåan Roger Arvidsson och Tommy Berger på tredje plats. Platserna 4-16 belönades med stickade vintermössor och presentkort för en biltvätt. Lagtävlingen vanns av Sven-Bertil Andersson, Paul Ohlsson, Tommy Berger och Roger Arvidsson som fixade de vinnande poängen i jippoputten. Belöningen blev pepparkakor.

*”Dagg-Patrullen” är en morgonpigg samling herrar på Sölvesborgs Gk som golfar under mottot – spela när det passar. Daglediga herrar är välkomna!

Text: & Bild: Ingvar Jagestad

Föregående artikelDragspelsklubben släpper ny skiva
Nästa artikelUpp och hoppa, hunden Rund