Ulla Boberg, ny ordförande i Kulturföreningen Borres Vänner.

Boberg till ny ordförande för Kulturföreningen Borres Vänner. Ulla har sedan 2015 varit föreningens vice ordförande.

Vad gjorde att du åtog dig uppdraget?
– Vi visste tidigt att vår ordförande Kenneth Bergdahl önskade avgå och i styrelsen ville man att jag som vice ordförande skulle ta över ordförandeskapet. Styrelsen är väl sammansatt av personer med olika erfarenheter och styrkor. De visar ett mycket stort engagemang inför uppgiften och vi kommer att fortsätta med såväl påbörjade som nya aktiviteter.

Vilket är ditt tidigaste minne av Borre?
– Det är främst genom en morbror som arbetade vid sliperiet i närheten av Borres bostad som för oss barn återberättade Borres skämtsamma historier. Träffade honom personligen gjorde jag inte, men såg honom på stan då och då.

Har du någon favoritteckning av Borre?
– Borre var inte bara en slagfärdig tecknare, hans texter till teckningarna var i allra högsta grad skrivna med knorr. Ett exempel är besöket i klädaffären för inköp av baddräkt.

Vad är på gång för föreningen just nu?
– Vårens och sommarens program är bestämda. Närmast skall föreningen för första gången vara med i kommunens Konstexplosion under påsken. Vi öppnar upp Borre Museum som finns i Sölvesborgs tingshus. Den 29 juli fyller föreningen 5 år, vilket också är Borres födelsedag, som firas med Borrebakelse på Kopparstädets Café. Däremellan deltar vi i Killeboms marknad 3 juli.

Färglagd bild från barnaktiviteten.

Vad står på din önskelista för föreningen?
– Borre är välkänd för de flesta i åldern 50+ och nu är våra ambitioner är att sprida kännedom ner i åldrarna. Vi har startat med de yngsta och tillsammans med biblioteket arrangerat aktiviteter i teckning/målning.

FAKTA ULLA BOBERG:
Född: 1945 i sjukstugan Sölvesborg. Familj: Maken Dan, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Bor: Sölvesborg. Senaste resmål: Grekland. Läser: Biografier och deckare. Sölvesborgs vackraste plats: Tredenborg. En dag utan ”Borrearbete”: Barnbarn, film och promenader.

Text & Foto: Ingvar Jagestad

Föregående artikelKunskapsdag för pensionärers vardag
Nästa artikelPalestinsk kulturdag för alla