Guldsmedar
Sonen Martin tillsammans med sin far Sonny Carlberg driver butiken. Foto: Daniel Sverkersson

Sölvesborg
Vid hästtorget i Sölvesborg finns Guldsmeden Sonny Carlberg. Egentillverkning och reparation av smycken tjänster de erbjuder.

Första intrycket av butiken man får är pampig, en stor entré får det att kännas lyxigt att komma in i butiken. Väl inne är det högt i tak men ändå en liten yta som gör att guldsmedjan känns stor.
På två våningar huserar denna verksamhet där nedre delen av lokalerna består av butiksdel och övre en verkstad.

Butik
Vy ifrån verkstaden på övervåningen.

Guldsmederna heter Sonny & Martin Carlberg och verksamheten etablerades 1984. Sonen Martin Carlberg kom in i familjeverksamheten på heltid för 20 år sedan efter några år av inhopp främst på helger och lov.

Martin berättar om deras unika affärsidé att ha egen tillverkning av smycken. Kunderna kan själva vara med och designa utseendet på sina accessoarer som sedan tillverkas direkt i butik. Detta är unikt och mer personligt än de masstillverkade smyckena som de stora kedjorna har i sitt utbud, detta gör att det inte finns några gränser på hur ett smycke kan se ut.
-Har kunden eget guld eller stenar så finns det pengar att spara och vi accepterar även guld & silver som betalmedel. Säger Martin.

Givetvis har dom även försäljning av smycken och klockor ifrån större märken som exempelvis Engelsrufer och Paul Hewitt, det engelska märket Chrysalis och nu senast klockor från Rosefield.

Vidare berättar Martin om deras årliga jullotteri, där man kan vara med och tävla om ett presentkort på 10.000 kronor, för varje 500 kronor man handlar för så får man en lott.
Deras specialitet är förlovnings -och vigselringar och det är dessa som går varmast.

Text & Bild: Daniel Sverkersson

Föregående artikelStreetfood i Vinslöv!
Nästa artikelAnvänd din fiberanslutning rätt