Gamla Glas & Bilrikt som lades ner har nu ersatts igenom start av ett nytt bolag i helt ny regi.

Det är ett nytt företag som startats av Marco Bander, känd medarbetare i flera år. Företaget heter Sölve Plåt och lack och ägs av Marco. Med sin gedigna bakgrund som lackerare och kundmottagare genom åren så blev det till slut att han satsade på detta nya bolag.

Efter att vi blev varslade om uppsägning så hade jag en diskussion med mina arbetskompisar och frågade de rakt ut. – Vad gör ni om jag startar upp och tar över verksamheten?

Eftersom de var eld och lågor funderade jag en runda till och med samtal i familjen så tog jag beslut om att satsa på Sölve Plåt och Lack. Tidigare kunder som vi haft genom åren återkopplade och önskade fortsatt samarbete och det visar så klart också att vi är på rätt väg.

Med duktiga medarbetare som är proffs på sina saker går det att driva en framgångsrik verksamhet.

På frågan om han har någon vision för företaget svarade han.

-Vi ska göra proffsiga jobb, inga genvägar utan väl utförda arbete. Trivsam arbetsplats med högt i tak och ett sammansvetsat gäng som löser kundernas problem. Fixar vi detta så kan vi expandera och hålla hög servicenivå till kunderna.

Marco är den som håller i kundkontakter med offerter och tidsbokning samt planering av jobb. Frun Hetty sköter allt det viktiga med bokföring och visst administrativt arbete. Martin, George och Mark löser kundernas problem ser till att verkstad och lackering fungerar.

Bland annat de stora försäkringbolagen uttryckte att man verkligen behöver en skadeverkstad i området så det är bra att Marco startade och vi får hoppas på att han och medarbetarna får fullt upp efter hand. Man har ganska mycket arbete med försäkringsskador som uppkommer vid olyckor med bilar samt byter man vindrutor och fixar lackskador.

Lokaliteterna är väldigt väl tilltagna så expansion är att vänta och med den framtidsutsagan önskar vi på INFO-Bladet Marco, Hetty och killarna lycka till.

Föregående artikelHälsomässan och Föreningarnas dag bjuder på fullspäckade septemberdagar
Nästa artikelMickes Tivolivat vid Garvaregården 9 september