Nymölla
Lördagen den 9/9 arrangeras Mickes Tivolivat i Nymölla. Alla är hjärtligt välkomna till Nymöllas idylliskt vackra natur längs Skräbeån denna eftermiddag och kväll.
Nymöllabygdens aktivitetsgrupp arrangerar Mickes Tivolivat för allmänheten där 50% av intäkterna kommer gå till personer med funktionsnedsättning inom LSS i Bromölla kommun via FUB. Mickes Tivolivat kom till av Nymöllabygdens aktivitetsgrupp just för att för att hedra Bromöllas kulturprofil Mikael Svenssons minne 1968-2021 med att föra vidare hans kulturella intresse till aktiviteter inom humor och teaterkulturen.

Mikael Svensson
Foto: Fredrik Kronbäck

Dagen börjar med Käsebroloppet som startar kl 15:00 vid Årups färist. Loppet är till för att tillsammans komma ut i den vackra naturen där man tar sig genom Årups magiska allé där även tipsrundan går, fram till målet vid Käsebron där det grillas korv. Under loppet har man stor chans att se både hjortar och kor som lever på varsin sida bron. Det viktigaste är inte att komma först i mål, utan att antingen gå, lunka, löpa eller cykla till målet.
Tipsrundans vinnare koras senare under eftermiddagen vid Garvaregården på Garvarevägen 9, där arrangeras det bland annat marknad med fikabord och fordonsuppvisning kl 15-17:30.
Kvällens underhållning vid Garvaregården kl 18-23 måste förbokas på sms 0706734406 och inkluderar Mat-Magi-Musik för endast 300 kr. För barn mellan 5-11 år kostar det 150 kr. Obs: endast begränsat antal platser så boka gärna i god tid.
Info om föreningen Nymöllabygdens aktivitetsgrupp.
Nymöllabygdens aktivitetsgrupp med dess kulturella syfte har egentligen funnits sedan 2009 då Jessica Nordkvist arrangerade majbålsfirande i Nymölla. 2014 kom namnet Nymöllabygdens aktivitetsgrupp till. 2023 bildade nätverksgruppen förening som då blev en sammanslagning av Nymöllabygdens aktivitetsgrupp och Mikael Svenssons kultur och minneskonto med ett och samma syfte: att främja kulturen inom Bromölla kommun.
Nymöllabygdens aktivitetsgrupp har genom åren donerat över 44 000 kronor till välgörande ändamål för bla samtliga äldreboenden i Bromölla kommun, Kvinnojouren, Missing People, Suicide zero, Skånes stadsmission, Vid din sida som hjälper äldre hemlösa och fattigpensionärer samt Operationaid som hjälper Ukrainska civilbefolkningen med förnödenheter och sjukvårdsmaterial.
Föreningens stadgar lyder: Om och när föreningen upphör skall 50% av föreningens samtliga bankmedel gå till kulturen för äldre, barn och personer med funktionsvariationer inom Bromölla kommun. De resterande 50% bankmedel ska delas upp 25% till Povel Ramelsällskapet och 25% till Fredrikdalsteatern som låg Mikael Svensson extra varmt om hjärtat. För att bli medlem i föreningen betalar man med att vara volontär under minst ett evenemang per år och alla medlemmar är med i lotteriet där vinsterna är bla presentkort på kulturella upplevelser. Kontakt: sms 0706734406 eller messenger till Nymöllabygdens aktivitetsgrupp.
Missa inte Mickes Tivolivat den 9:e september, alla roliga aktivteter och härlig underhållning i kulturens anda. Ett perfekt tillfälle för att umgås och samtidigt hedra minnet av bromöllas egna Mikael Svensson.
Varmt välkomna!

Föregående artikelGoda nyheter förmedlas av Marco
Nästa artikelWigstrands Bil och Kylservice