Jubileumsfirandet är igång.
2 november 2019 fyllde Orienteringsklubben Skogsfalken imponerande 80 år.
För att fira detta anordnade de en jubileumsfest i Bruksgården i Mörrum. Med musikunderhållning av bandet Wideband med ABBA tema, dans och mat fick de en trevlig kväll. En chans för utbyte av erfarenheter av gamla och nya medlemmar säger ordförande Cecilia Lingerud, men alla känner henne som Cissi. På festen var det även prisutdel-ning till årets ungdomsorientering samt klubbmästaren i H21 och D21. Klubbmästarens pris är ett vandringspris som började att delas ut 1953.  Innan festen hade dem en planeringsdag med mycket stort engagemang från medlemmarna där de ser framåt och planerade verksamheten framöver.
Skogsfalken har sitt säte i Svängsta med 300 medlemmar.
Allt ifrån små bebisar till 80-åringar. De har själva byggt klubbstugan 1961 och investerat i den. Stugan är hjärtat i verksamheten säger Cissi. 1935 startades en orienteringssektion i Svängsta IF. 4 år senare, det vill säga 1939 bildades Skogsfalken.
Orientering innebär att man ska hitta sin egen väg i obekant mark med hjälp av en karta. Det finns klasser för alla där de springer eller går i godkänd terräng och har kartor i hela kommunen. I nybörjar-klassen kan man få stöd och hjälp, sedan finns det elit och motions-klass. De har en stor ungdomsverksamhet och därför har föreningen en stor återväxt.
Orientering ser inte likadan ut i hela Sverige därför är det bra att prova på olika ställen. Man behöver komma ut och lära sig säger Cissi. Medlemmarna har vunnit en hel del medaljer genom åren. De har blivit både världsmästare, svenska mästare och har en framstående elit.
Ella Söderberg och Emma Emilsson tillhör ungdomssektionen och de tycker att de har en fin gemenskap i en bra klubb. Det är roligt med en stor blandning mellan unga och gamla och de tycker att det är roligt att få åka till nya platser. Än så länge har de varit i norra Sverige och i Danmark. Men nästa år blir det klubbresa till Belgien vilket de ser fram emot.
Text & Foto: Veronica Palmgren
Föregående artikelFrans tar Butiksdesign och funktion till nya höjder
Nästa artikelAlexander Krohn, Krukmakaremäster på Ifö Center