Tobias Gårdner.

Det började med import av spabad 2011 och har fortsatt med huset fullt av reservdelar 2018.

Tobias Gårdner är problemlösaren som är lika hemma på IT som spabad.

– 2011 beställde jag hem ett par containrar med spabad från Kina. Det var många som vi kände som skulle ha Spabad vid den tidpunkten. Jag satsade på att sälja via en e-handel jag satte upp själv, eftersom jag drev firman som en bisyssla. Det var många som kontaktade mig och ville ha reservdelar så jag styrde om verksamheten till att enbart fokusera på detta.

Tobias berättar att ett stort antal leverantörer i både Europa och Asien kontaktades och så var inköpskanalerna klara. Han har under åren skapat ett mycket bredare sortiment, i dag finns allt du kan behöva till ditt spabad eller swimmingpool hos Villa Spa. På hemsidan finns mer än 1500 artiklar och genom sina leverantörer har de tillgång till 10000-tals artiklar som beställs hem vid behov.

Vad är det som kan gå sönder på ett spabad?
– Det kan vara allt från en glassäkring till pumpar och styrenheter. Ofta finns det dubbla uppsättningar pumpar i baden och det gäller att hålla koll på sitt bad. Öppna gärna och titta till med jämna mellanrum och skulle du då se något som läcker kan man åtgärda det innan det blir katastrof, svarar Tobias.

Spelar det någon roll var jag köpt badet?
– Det spelar ingen roll, vi ordnar reservdelar till i princip alla spabad och swimmingpooler, dessutom till ett konkurrenskraftigt pris. När man tittar under locket på spabadet sitter där oftast likadana komponenter, oavsett vilket märke det är på spabadet. Många som säljer spabad verkar vilja fokusera på att sälja nya spabad och inte på eftermarknaden, det är där vi kommer in. Det vi inte har på lager brukar vi kunna leverera på drygt en vecka. Detta gör att vi kan hålla nere våra kostnader.

Tobias berättar att han tycker om att lösa problem och med den bakgrund han har inom IT och programmering så har han utvecklat ett system för att effektivisera administrationen av produkthanteringen.

– Tänk dig tusentals produkter hos dina leverantörer som ska exponeras på din e-handel. Administrationen för att hantera inköpspriser, lager, produkttexter med mera kan bli överväldigande om man gör det manuellt. Nu håller jag på att göra detta till en tjänst som kan användas av fler e-handlare världen över.

– Vår verksamhet har växt kontinuerligt men det finns fortfarande stor utvecklingspotential, säger Tobias. Jag arbetar just nu med optimering av vår e-handel med målsättning att ytterligare driva upp antalet kunder och besökare på vår hemsida.

E-handeln som Tobias nämner har adressen www.villaspa.se och där finner du som sagt många reservdelar och saknar du något så kan du kontakta Villa Spa för mer information.

INFO-Bladet önskar Tobias lycka till med sin satsning.

Text: & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelKarlshamnsbandet Trollfnask har nytt material på gång
Nästa artikelKlimatkrisen – Vad kan jag göra?