Fr.v: Alexander Mårtensson, Eddie Juneskär och Kristofer Stjernquist.

Trollfnask är ett band som vi tidigare har fått bekanta oss med här i INFO-Bladet.

– Trollfnask började lite som ett ”ploj-projekt”, berättar Eddie och fortsätter. Jag och Kristofer skulle göra en nyinspelning av låten ”Cowboy på inlines” som skapades på Jämshögs Folkhögskola år 2006. 3 år senare tog vi upp kontakten för inspelningen och fler låtar följde. Senare anslöt sig basisten Alexander Mårtensson.

Här i replokalen tillbringas mycket tid.

– Idag har bandet gott ifrån ”ploj” till dödsseriöst, menar både Alexander och Kristofer.

På sång har vi Kristofer Stjernquist, på bas Alexander Mårtensson och på trummor Eddie Juneskär.

-Vår drivkraft är känslan vi får uppleva i replokalen. Vi jammar ihop något gött och alla har vi våra idéer som vi för fram sinsemellan. Det som får oss att fortsätta är vår vänskap, att vi känt varandra ett bra tag och gillar det vi gör. Samt att nå fram med olika budskap vilket känns extra viktigt när man sjunger på svenska. Främst att kunna livnära sig på musiken är den absoluta drömmen. Samt att få spela på Sweden Rock Festival vilket säkert är något de flesta musiker drömmer om någon gång, säger Eddie.

Bandet Trollfnask har en hel del nyheter på gång i höst och under 2019.

-I det närmaste så kommer två nya låtar att släppas och det slipas på ännu mer nytt material. En del spelningar under sommaren 2019 är även på gång. Men detta är inte helt fastställt så vi väljer att hålla på den informationen. För mer info kan ni hitta oss på Facebook och Youtube. In och lyssna på vår musik! Uppmanar Eddie där Kristofer och Alexander instämmer.

Text & Bild: Paul Karlsson

Föregående artikelJulbord med hjärta för närproducerat och ekologiskt
Nästa artikelFrån IT till SPA-bad och pumpar